Οκτώ Έλληνες στην 11άδα, θέλει η ΕΠΟ

Συνάντηση με τον διευθυντή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργο Δημητρίου, είχε χθες αντιπροσωπεία της Φούτμπολ Λιγκ για να κατατεθούν προτάσεις για τις κυρώσεις, που θα έχουν οι ομάδες, που θα κοπούν στην επιτροπή αδειοδοτήσεων.

Φαίνεται πως στην Ομοσπονδία προσπαθούν να βρουν λύσεις αφενός για να τιμωρούνται οι ομάδες, που δεν είναι συνεπείς, κι αφετέρου να μπορούν να εξυγιανθούν και να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Είναι σαφές ότι οι κυρώσεις που υφίστανται σήμερα οι ομάδες, μόνο περισσότερα προβλήματα δημιουργούν και απαξιώνουν περισσότερο τα πρωταθλήματα…

Γράφει αναλυτικά το Flnews.gr

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενόψει της χειμερινής περιόδου των μεταγραφών θα ισχύει ό,τι ίσχυε το καλοκαίρι. Δηλαδή ότι οι μη αδειδοτημένες ΠΑΕ θα μπορούν να αποκτήσουν έως τρεις ξένους, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι όσους πάρουν, τόσους θα πρέπει να αποδεσμεύσουν…

Τι προτείνει, όμως η ΕΠΟ ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2015-16;

– 8 Έλληνες στην ενδεκάδα.

– Καμία μεταγραφή ξένου ποδοσφαιριστή. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι ξένοι δεσμεύονται με συμβόλαιο από τη σεζόν 2014-15.

– Επιτήρηση από το αρμόδιο γραφείο της ΕΠΟ σχετικά με οφειλές προς την Εφορία, το ΙΚΑ, εργαζομένους και από μεταγραφές.Θα υπάρξουν πέντε φάσεις επιτήρησης. Τον Ιούνιο του 2015 θα υπάρχει προειδοποίηση. Τον Σεπτέμβριο αν δεν έχει συμμορφωθεί η εκάστοτε ΠΑΕ θα έχει πρόβλημα με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Ακολουθεί αφαίρεση βαθμών από την τρέχουσα σεζόν και ακολούθως αφαίρεση από το προσεχές πρωτάθλημα.

– Οι ομάδες που θα προβιβαστούν στη Football League παίρνουν άδεια, αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις στις υποδομές και στο γήπεδο και να έχουν ολοκληρώσει τη σύσταση της εταιρείας.

– Όλες οι ομάδες θα πρέπει να καταθέσουν φάκελο αδειοδότησης. Το παράβολο είναι 3.000 ευρώ. Όποιος δεν καταθέσει φάκελο θα έχει πρόστιμο 15.000 ευρώ.

– Όλες οι ΠΑΕ θα πρέπει να αποδείξουν ως τις 31 Δεκεμβρίου ότι δεν έχουν οφειλές προς ΙΚΑ, Εφορία, εργαζομένους και τρίτους ή ότι τις έχουν διακανονίσει, προκειμένου να εξοφλήσουν ως τις 31/03/15.

Η Football League ζήτησε από την πλευρά της να επιτρέψει τις μεταγραφές τριών ξένων κάτω των 24 ετών, ενώ πρότεινε ακόμα μία μεταγραφή ξένου τον Ιανουάριο. Σε ό,τι αφορά στον φάκελο αδειοδότησης, ζήτησε οι ποινές για ελλείψεις ή καθυστέρηση κατάθεσης φακέλου να είναι μεωμένες κατά 50% σε σχέση με πέρυσι.

Πλέον θα ενημερωθούν και όσες ΠΑΕ δεν ήταν στη συνάντηση, ώστε την προσεχή εβδομάδα να στείλουν υπογεγραμμένα τα χαρτιά και να γίνει η σχετική αντιπρόταση στην ΕΠΟ.