Πωλείται ο Αιγινιακός

Την πρόθεσή του να παραχωρήσει τις μετοχές του και να αποχωρήσει από τον Αιγινιακό, εξέφρασε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του Αιγινίου, Γιάννης Νιώπας.

Ο λόγος, όπως ο ίδιος λέει, είναι η μηδενική στήριξη τόσο από τον φίλαθλο κόσμο, όσο και από τον Δήμο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, και μάλιστα 3ος σε σταυρούς.

Συνεργάτες του λένε πως δεν έχει στήριξη από πουθενά και δεν μπορεί να πληρώνει πάντα από την τσέπη του. Δεν αποκλείεται, βέβαια, όλα αυτά να είναι μίας μορφής πίεση, προκειμένου να πείσει τη δημοτική αρχή να στηρίξει οικονομικά την ομάδα.

Όπως λένε οι συνεργάτες του Νιώπα, αν δεν βρεθεί αγοραστής για τις μετοχές, θα αναγκαστεί να μειώσει το μπάτζετ στον δεύτερο γύρο, κάνοντας περικοπές.

Ο Αιγινιακός είναι θύμα της παθογένειας της Φούτμπολ Λιγκ, που στη μορφή που έχει σήμερα, δεν μπορούν να επιβιώσουν ομάδες μικρών πόλεων ή ακόμη και χωριών. Ένα απαξιωμένο πρωτάθλημα, χωρίς έσοδα, χωρίς φιλάθλους, χωρίς ενδιαφέρον.

Η ομάδα του Αιγινίου είχε μπει πέρσι σε συζητήσεις με ανθρώπους του Άρη προκειμένου να δώσει το ΑΦΜ της, ενώ αργότερα προσπάθησε να συνεργαστεί με τον Ιβάν Σαββίδη και να γίνει θυγατρική του ΠΑΟΚ. Παρά την προφορική συμφωνία, η υπόθεση τελικά δεν προχώρησε και ο Αιγινιακός έμεινε πλέον… μόνος του με τα προβλήματά του.