Τσίκινης: «Έκπληξη ο ορισμός Αρετόπουλου»

Για τον ορισμό του Αλέξανδρου Αρετόπουλου στο αποψινό ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ μίλησε στον Arena Fm o Ηρακλής Τσίκινης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Είναι ευχή να πάει καλά το παιχνίδι διαιτητικά και να κερδίσει ο καλύτερος. Ας βοηθήσει η διαιτησία να μην ξεφύγει το παιχνίδι και να γίνουν τα λιγότερα δυνατά λάθη».

Για τον Αρετόπουλο τόνισε: «Είναι νέος διαιτητής, δεν έχει μεγάλα παιχνίδια στο βιογραφικό του, είναι ταλέντο και έχει μέλλον. Στο παρελθόν έδωσε κάποιες αφορμές για κάποιες κακές κριτικές. Συνήθως σε τέτοια ντέρμπι μπαίνουν διαιτητές με μεγαλύτερη εμπειρία και ήταν έκπληξη ο ορισμός του.

Για το ότι ο Αρετόπουλος έχει παίξει ποδόσφαιρο: «Είναι προσόν. Ξέρει την ψυχολογία και γνωρίζει το άθλημα. Οι διαιτητές που έχουν παίξει μπάλα έχουν άλλα προσόντα εξέλιξης».

Για το αν παίζει ρόλο τι ομάδα ήταν ένας διαιτητής στο παρελθόν: «Όλοι οι διαιτητές μεγάλωσαν με μια ομάδα που υποστήριζαν. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι στην Ελλάδα να το παραδεχτούμε αυτό».

Για τον ορισμό του Αρετόπουλο παρά το γεγονός πως δεν είναι διεθνής είπε: «Είθισται να μπαίνουν έμπειροι διαιτητές και διεθνής όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο. Μακάρι να βγει το ρίσκο και ο διαιτητής να καθιερωθεί.  Εύχομαι σε μια δύσκολη κατάσταση που θα δημιουργηθεί στο γήπεδο να ανταπεξέλθει όπως πρέπει. Η εμπειρία είναι πολύ σημαντική σίγουρα. Θα κρίνουμε μετά το 90λεπτο αν ήταν σωστός λάθος ο ορισμός».