«Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα»

Για έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ μίλησε ο Αγγελος Ανστασιάδης στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για τις αλλαγές που έχει κάνει στην νοοτροπία του ο Δικέφαλος, για την επόμενη μέρα αλλά και τους Σαλπιγγίδη-Τζαβέλα.

Για το χαρακτήρα της ομάδας: «Τόσα χρόνια σαν ομάδα ψάχναμε δικαιολογίες για να χάσουμε. Πλέον αυτές τις δικαιολογίες τις πετάξαμε, παρόλο που έγιναν κάποια πράγματα που δεν αξίζει να συζητηθούν. Χρειάστηκε τακτική, ψυχή, αλλά και ότι ξεχάσαμε τις δικαιολογίες. Αντιμετωπίσαμε οτιδήποτε συνέβη χωρίς να το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία».

Φοβάται ότι τα μυαλά των παικτών θα πάρουν αέρα; «Από την αρχή είπα ότι ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να πάει για το πρωτάθλημα, όπως αναγκασμένος είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Σήμερα κάναμε μόνο ένα βήμα. Όχι το τελευταίο βήμα. Κάθε μέρα παρακαλάω την Παναγιά για να μην τρελαθώ. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Πρέπει την Κυριακή να πάμε στην Ξάνθη με τα προβλήματά μας. Τέλειωσε ο αγώνας με τον Ολυμπιακό και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι».

Είναι πιο δύσκολο να προετοιμάσει τους παίκτες του ενόψει Ξάνθης σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό; «Είναι πιο δύσκολο να τους πείσεις ότι κόντρα στην Ξάνθη πρέπει να είναι καλύτεροι οι παίκτες απ` ότι με τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι ο πρωταθλητισμός. Αυτό προσπαθούμε να δουλέψουμε μέσα στα αποδυτήρια και έχουμε πολύ δουλειά ακόμη».

Για τον Σαλπιγγίδη: «Ο Σαλπιγγίδης από τότε με εμένα έχει κάνει πρωταθλητισμό. Έχει πάρει ευρωπαϊκό. Είναι εύκολο να κυνηγήσεις έναν τέτοιο παίκτη, με τέτοιο ήθος. Αλλά εμείς στην Ελλάδα τα δέντρα τα πετροβολάμε».

Για αυτούς που στοχοποίησαν τον Τζαβέλλα λόγω της απουσίας του: «Ο Τζαβέλλας βγήκε αλλαγή στο προηγούμενο παιχνίδι και ζήτησε άδεια για ψυχολογικούς λόγους να δει τον προσωπικό του γιατρό. Ο δικός του γιατρός δεν έκανε τίποτα, ο δικός μας γιατρός τα έκανε όλα. Εμείς έχουμε το καλύτερο ιατρικό τιμ, έρχονται παίκτες από άλλους συλλόγους να εξεταστούν. Ο Τζαβέλλας δεν ήταν έτοιμος και αν μας πει ότι είναι έτοιμος με την Ξάνθη θα δούμε τι θα γίνει. Εγώ τον Τζαβέλλα τον καλύπτω, αλλά μένει ακάλυπτος ο γιατρός μας. Αυτός ο άνθρωπος που έκανε πενήντα χειρουργεία το μήνα, πλέον λόγω του ΠΑΟΚ κάνει πέντε. Χάνει χρόνο και χρήμα. Αυτόν τον άνθρωπο, τον γιατρό μας, πρέπει να τον ευχαριστούμε. Για τους συνεργάτες μου δεν μπορεί να πει κανείς κουβέντα. Εγώ έχω μαζί μου ότι καλύτερο υπάρχει».

Για τον Σκόνδρα: «Έχει όντως πρόβλημα, δεν ξέρω πόσο σοβαρό είναι για την Κυριακή».

Αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται κάτι παραπάνω για τον πρωταθλητισμό: «Ο Ολυμπιακός έχει περίπου τα ίδια αγωνιστικά προβλήματα με εμάς, με συνεχόμενους αγώνες όπως και εμείς. Όταν έχεις τέτοιο αγωνιστικό πρόγραμμα είναι προτιμότερο τα δύσκολα μας να τα έχεις εκτός έδρας. Εμείς χάσαμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπως έχασε σήμερα ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε να χάσει. Εμείς δεν είχαμε να χάσουμε, ακόμη και αν παίρναμε μία ισοπαλία, άσχετα αν πήραμε το 100% αυτών που θέλουμε. Όπως θα είναι δύσκολο το παιχνίδι για εμάς στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό. Εγώ και οι παίκτες μου ευχόμαστε να προκριθεί ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Είμαστε μακριά από τους ανεγκέφαλους, Είμαστε με την ελληνική ομάδα, ούτε με Σουηδούς, ούτε με Αυστραλούς».