Συνετρίβη F16 στην Γαύδο

Διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 Block 52+ που ανήκε στην 343 Μοίρα και είχε απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά συνετρίβη βορείως της Γαύδου ένα τέταρτο πριν τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι δύο χειριστές εγκατέλειψαν το αεροσκάφος με επιτυχία. Αμέσως μετά την πτώση τους στη θάλασσα, οι δύο ιπτάμενοι μπήκαν στις σωστικές λέμβους και περίμεναν την άφιξη του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας που ανέλαβαν τη διάσωσή τους. Οι δύο πιλότοι περισυνελλέγησαν από ελικόπτερο περίπου 15 λεπτά πριν τις τρεις το μεσημέρι και αυτή την ώρα μεταφέρονται στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, οι δύο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους. Το F-16 με το οποίο πετούσαν και το οποίο συνετρίβη περίπου 22 μίλια βόρεια της Γαύδου συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση. Στην αποστολή συμμετείχαν ακόμη δύο μαχητικά και το F-16 Block 52+ που κατέπεσε ήταν το νούμερο δύο του σχηματισμού. Οπως αναφέρουν πληροφορίες από το ΓΕΑ, η συντριβή του μαχητικού F-16 οφείλεται σε μηχανική βλάβη και συγκεκριμένα σε κράτηση κινητήρα.

Πηγή: protothema.gr