By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Τα… χρυσά παιδιά της «ασπρόμαυρης» ακαδημίας
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
ΠΑΟΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα… χρυσά παιδιά της «ασπρόμαυρης» ακαδημίας

Τhessports
Last updated: 31/08/2024 20:49
Τhessports
Share
SHARE

Ξεχωριστές επιδόσεις κατέγραψε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης με την πορεία του στον ΠΑΟΚ, όπως ξεχωριστή είναι κι η επίδοσή του τώρα, που πήρε μεταγραφή για τη Βόλφσμπουργκ, μια και γίνεται η ακριβότερη πώληση ποδοσφαιριστή στην ιστορία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Η γερμανική ομάδα καταβάλλει στον ΠΑΟΚ δώδεκα εκατομμύρια ευρώ, ποσό που με τα μπόνους θα φθάσει συνολικά τα δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ. Ετσι, ο Κουλιεράκης σπάει το ρεκόρ της προηγούμενης ακριβότερης πώλησης, που ήταν η προ τριετίας μεταγραφή του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς. Η αγγλική ομάδα είχε πληρώσει έντεκα εκατομμύρια ευρώ, ενώ στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπήκαν άλλες 600 χιλιάδες ευρώ από την πρόσφατη εξαγορά των δικαιωμάτων του παίκτη από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ (ο Δικέφαλος είχε ποσοστό μεταπώλησης 17,5% από τη Νόριτς, ενώ πλέον ο Τζόλης είναι παίκτης της Κλαμπ Μπριζ).

Μικρότερα, αλλά διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, έχουν φέρει στον ΠΑΟΚ κι άλλοι ποδοσφαιριστές, που αναδείχθηκαν από τα τμήματα υποδομής του Τον Οκτώβριο του 2020, ο Δημήτρης Πέλκας μετακόμισε στη γειτονική Τουρκία για λογαριασμό της Φενερμπαχτσέ, η οποία κατέβαλε στον ΠΑΟΚ το ποσό των 2, 2 εκ. ευρώ. Είχε προηγηθεί, το καλοκαίρι του 2019, η μεταγραφή του Ευθύμη Κουλούρη (προέρχονταν από την πολύ καλή σεζόν του, ως δανεικός, στον Ατρόμητο) στην Τουλούζ αντί 3,5 εκ. ευρώ.

Στην προ Ιβάν Σαββίδη εποχή έχουν επίσης καταγραφεί ακριβές πωλήσεις παικτών, που αναδείχθηκαν από τις υποδομές του Δικεφάλου: Χριστοδουλόπουλος το 2008 στον Παναθηναϊκό αντί 2, 2 εκ. ευρώ, Σαλπιγγίδης το 2006 επίσης στον Παναθηναϊκό αντί 1,8 εκ. ευρώ και Σταφυλίδης το 2012 στην Μπάγερν Λεβερκούζεν αντί 1, 5 εκ. ευρώ. Η μεταγραφή του τελευταίου στη γερμανική ομάδα είχε οριστικοποιηθεί στις 20 Ιουλίου 2012 (η Μπάγερν κατέβαλε τη ρήτρα, που είχε μπει στην επέκταση του συμβολαίου μεταξύ του ΠΑΟΚ και του παίκτη τον Ιανουάριο του 2012), σχεδόν ένα μήνα πριν την έλευση του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ.

Ακόμη, πριν ενάμισι χρόνο (Φεβρουάριος του 2023) ο Γιώργος Κούτσιας πέρασε τον Ατλαντικό ωκεανό για να φορέσει τη φανέλα της Σικάγο Φάιερ, με την αμερικανική ομάδα να αποζημιώνει το Δικέφαλο με το ποσό του 2, 4 εκ. ευρώ.

πηγή: FORZA

 

Σχετικά άρθρα

ΠΑΟΚ: Το ρεκόρ του Ζίβκοβιτς!
Ομάδα εκτός Conference Leauge, λόγω στημένων!
Καταγγελίες στην UEFA κατά Άρη, ΑΕΚ και ΟΦΗ
Ανακοίνωσε Ζούμπκοφ η ΑΕΚ
Χόνγκλα: «Μου αρέσει η Θεσσαλονίκη, είμαι χαρούμενος εδώ»
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Προβάδισμα για τον Ολυμπιακό στη Λαμία (video)
Next Article Πρόβλημα με Φρίντεκ

Τελευταία νέα

«Έσκασε»: Επίσημη η… βόμβα με Σπανούλη!
Featured ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
3 June, 2026
Ο Ραζνάτοβιτς έστειλε «μήνυμα» για Σπανούλη και Άρη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
3 June, 2026
Προετοιμάζεται κι επίσημα για Σπανούλη ο Άρης!
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
3 June, 2026
Σκάει η «βόμβα»: Οριστική συμφωνία Άρη – Σπανούλη!
Featured ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
3 June, 2026
Follow US