Έρχεται η κάμερα στην εστία

Με απόφαση που πήρε χθες, η Μπουντεσλίγκα αποφάσισε να επιστρατεύσει από την επόμενη σεζόν την κάμερα στις εστίες για να λύσει το πρόβλημα του, αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι!

Αφού το σύστημα χρησιμοποιήθηκε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και κρίθηκε πετυχημένο, αποφάσισαν να το εισαγάγουν και οι Γερμανοί στην 1η κατηγορία τους.

Η απόφαση πάρθηκε με ψήφους 15-3, καθώς μειοψήθηκαν η Σάλκε, η Στουτγάρδη και η Πάντερμπορν. Για να περάσουν τέτοιες αποφάσεις στην Γερμανία, απαιτούνται τα 2/3 των ψήφων και στην προκειμένη περίπτωση αυτό συνέβη.

Το κόστος για κάθε γήπεδο ανέρχεται στα 134.000 ευρώ και το σύστημα περιλαμβάνει 7 κάμερες σε κάθε εστία. Η εικόνα που θα στέλνουν, θα επεξεργάζεται, και μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, θα εμφανίζεται στο ρολόι του διαιτητή το μήνυμα, αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι.

Για το τοποθετηθεί το σύστημα, είναι απαραίτητο να υπάρχουν οι υποδομές, καθώς οι κάμερες τοποθετούνται στο σκέπαστρο των κερκίδων. Σε πολλά ελληνικά γήπεδα, το σύστημα δεν μπορεί να επιστρατευτεί, καθώς δεν υπάρχουν σκέπαστρα.