Χρέη μαμούθ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν

Ποιος είπε ότι μόνο στην Ελλάδα ή έστω στα Βαλκάνια, οι ομάδες οφείλουν τα… μαλλιά της κεφαλής τους στην εφορία, και γενικότερα στα δημόσια ταμεία;

Εξίσου σοβαρά είναι τα πράγματα στην Ισπανία, η οποία βιώνει κι αυτή τις συνέπειες μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης και όπως ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση, οι ισπανικές επαγγελματικές ομάδες, των τριών πρώτων κατηγοριών, οφείλουν συνολικά 542 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία!

Πρόκειται για 27 ομάδες από τις τρεις κατηγορίες, εκ των οποίων οι 7 είναι από την Πριμέρα Ντιβιζιόν, που οφείλουν χρήματα στην εφορία.

Πριν από τρία χρόνια, πάντως, με απόφαση της κυβέρνησης σε συνεργασία με την Λίγκα, πάρθηκε η απόφαση να προχωρήσει η εφορία σε διακανονισμό με τις ομάδες για να πληρώσουν τα χρέη τους, με παράλληλο έλεγχο από τις αρχές και την Λίγκα για να μην δημιουργηθούν νέα χρέη.

Μέσα σε μία τριετία, το οφειλόμενο ποσό έπεσε από τα 700 στα 542 εκατομμύρια ευρώ και οι Ισπανοί εκτιμούν ότι το 2020, σε έξι χρόνια δηλαδή, θα έχουν ξεχρεώσει όλες οι επαγγελματικές ομάδες.