«Είμαστε αφεντικά της μοίρας μας»

Με το γκολ που πέτυχε στο Μινσκ ο Στέφανος Αθανασιάδης βρίσκεται πλέον στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.Με αφορμή το 160 γκολ σε 39 παιχνίδια μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ουέφα.

«Για κάποιους σαν εμένα, που ξεκίνησα την καριέρα μου από τις ακαδημίες της ομάδας και ήμουν τυχερός να παίζω πλέον και σε επαγγελματικό επίπεδο, η ευθύνη είναι τεράστια. Πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε της εμπιστοσύνης των φιλάθλων και όλων αυτών που ονειρεύονταν να βρίσκονται στη θέση μας» είπε αρχικά ο αρχηγός του ΠΑΟΚ.

Για το γεγονός ότι είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, τόνισε: «Ποτέ δε δίνω πολύ σημασία στα στατιστικά. Σε αυτή τη λίστα με τους σκόρερ υπάρχουν μερικοί σπουδαίοι παίκτες και είμαι περήφανος που βρίσκομαι κι εγώ. Για μένα είναι ένα απλά ένα όνειρο που εκπληρώθηκε, το να παίζω στην ομάδα που υποστήριζα από μικρό παιδί».

Για το παιχνίδι με την Γκινγκάμπ είπε: «Αυτό το παιχνίδι είναι σίγουρα ένα τελικός, εξάλλου αυτή είναι η φιλοσοφία μας φέτος, να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχίδι σαν τελικό».

Για το πρωτάθλημα και την πρωτιά ως τώρα: «είμαστε αφεντικά της μοίρας μας πλέον. Είναι όμως ακόμα Δεκέμβριος, έτσι δεν μπορούμε να πούμε πολλα΄. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας σε κάθε ματς. Αν το κάνουμε όμως πρέπει, ο τίτλος θα είναι δικός μας!».

Για ΠΑΟΚ και πρωταθλητισμό: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει πάντα να είναι διεκδικητής του τίτλου, αυτό βρίσκεται στο DNA του συλλόγου. Οι τίτλοι τρέφουν τις ομάδες. Μόνο αυτοί που ζουν στη Θεσσαλονίκη, που έχουν νιώσει την ατμόσφαιρα της Τούμπας, μπορούν να καταλάβουν τη σημασία μιας επιτυχίας για την ομάδα, τους οπαδούς και την πόλη».