Έπεσε λογοκρισία στον Ηρακλή

Μία τοποθέτηση του Σάββα Κωφίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ως μέλος της κίνησης, Hasta La Victoria Siempre,  για τον απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό, δεν άρεσε σε κάποιους… καινούριους στον Ηρακλή.

«Δεν είμαι σε θέση να κρίνω τις προσωπικές απόψεις του Σάββα Κωφίδη ούτε τα πολιτικά του πιστεύω. Οπωσδήποτε όμως δεν μπορεί εκφράζει απόψεις πολιτικού περιεχομένου θέσεις ως υπεύθυνος των ακαδημιών του Ηρακλή. Το θεωρώ απαράδεκτο και αυθαίρετο και με βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ αντίθετο», έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάποιος Γιάννης Κακαγιάννης, ομογενής από το Τορόντο του Καναδά, τον οποίο έβαλε ο Παπαθανασάκης στην διοίκηση της ΠΑΕ, σχολιάζοντας μία συνέντευξη του Σάββα Κωφίδη.

Προφανώς, το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ, θεωρεί ότι για έναν υπάλληλο μιας ομάδας, αναστέλεται η ιδιότητα του… πολίτη.

Άραγε αυτές οι τοποθετήσεις του συνεργάτη του Παπαθανασάκη ισχύουν και για τους οπαδούς του Ηρακλή, που σήκωσαν σήμερα στο παιχνίδι με τον Εθνικό Σερρών, πανό συμπαράστασης στον Ρωμανό; Μήπως θα έπρεπε κι αυτοί να τον ρωτήσουν αν επιτρέπεται να εκφράζουν… πολιτικές θέσεις;

Τι είπε ο Κωφίδης και προκάλεσε την αντίδραση του Κακαγιάννη;

«Η αλήθεια είναι πως απέναντι σε αυτό το παιδί νιώθω πολύ μικρός. Απέναντι σε αυτό το παιδί που αγωνίζεται για τις ιδέες του και το δικαίωμά του για μόρφωση, νιώθω πολύ αδύναμος, πολύ μικρός καθώς δεν μπορώ ούτε να επέμβω, να βοηθήσω. Τα μηνύματα αλληλεγγύης είναι όλα δεκτά αλλά αν δεν πάρουμε πιο ενεργές αποφάσεις, θα έχουμε πρόβλημα.

Αυτό που με εξοργίζει πέρα από το συναίσθημα αυτό της αδυναμίας μου να βοηθήσω είναι γι αυτούς που μπορούν και δεν το κάνουν. Δηλώνουν κάτι αλλά η συμπαράστασή τους με αυτόν τον τρόπο δε μου λέει τίποτα. Από την αντιπολίτευση περιμένω, δεν περιμένω από τους κυβερνώντες. Αλλά και ο αθλητικός κόσμος θα έπρεπε να έχει πάρει πρωτοβουλίες, έχει τεράστια απήχηση στο λαό.

Σαν Hasta La Victoria Siempre σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι, ήδη έχουμε αργήσει. Αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μόνο τον Νίκο, αφορά την κοινωνία, έχει αντίκτυπο σε εμάς, σε όλους, πόσο αίμα πρέπει να χυθεί;», ήταν η δήλωση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, ο οποίος είναι σήμερα υπεύθυνος των ακαδημιών του Γηραιού.