Η Κύπρος είναι ελληνική!

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία και δεν υπάρχει και τώρα καμιά αμφιβολία, ότι η Κύπρος είναι ελληνική, η Κύπρος είναι Ελλάδα.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του sigmalive για τον πρώην δήμαρχο Πάφου, Σάββα Βέργα…

Στη σύλληψη της συζύγου του τέως Δημάρχου Πάφου, Σάββα Βέργα, Σοφίας Αποστολίδου, προχώρησε η Αστυνομία κατόπιν εντάλματος σύλληψης που ενέκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου το πρωί της Παρασκευής.

Η Σοφία Αποστολίδου οδηγήθηκε στην αστυνομία για ανάκριση και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Η Αστυνομία έκρινε απαραίτητη τη σύλληψη της συζύγου του Σάββα Βέργα μετά την κατάθεση του Ελλαδίτη εργολάβου και πρόεδρου της εταιρείας «ΕΝΒΙΤΕΚ» Χρήστου Δρακόπουλου, ο οποίος έφτασε στην Κύπρο γύρω στις 9 το βράδυ της Πέμπτης.

Σημαντικότερο στοιχείο στην κατάθεση Δρακόπουλου, αποτελεί η αναφορά του για χορηγία στον Σάββα Βέργα ύψους 50 χιλιάδων λιρών, η οποία όπως είπε, έγινε μετά από αφόρητες πιέσεις που δέχθηκε.

Αναγκάστηκα κατέθεσε, «να δώσω το πιο πάνω ποσό όταν από τις αναφορές του Βέργα διαπίστωσα  πως εάν δεν το έπραττα θα είχαν πρόβλημα με την συνέχιση του συμβολαίου που υπέγραψα. Ο Δήμαρχος μου είπε ότι η χορηγία θα πήγαινε στον Δήμο Πάφου και μου έδωσε το όνομα της Σοφίας Αποστολίδου, τονίζοντας ότι είναι συνεργάτιδα του», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της εταιρείας «ΕΝΒΙΤΕΚ είπε ακόμη ότι όταν η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης και όταν άρχισε να διαβάζει τα γεγονότα διαπίστωσε πως το όνομα που του έδωσε ο Βέργας για να κάνει την κατάθεση των 85 χιλιάδων ευρώ δεν ήταν συνεργάτης του Δημάρχου αλλά της συζύγου του.

Στην πολύωρη κατάθεση του που διήρκησε μέχρι τις 3 τα ξημερώματα ο Χρίστος Δρακόπουλος τόνισε ακόμη πως συνεχώς ζητούσε από τον πρώην Δήμαρχο να του αποστείλει απόδειξη για την χορηγία που έκανε με τον Βέργα να μην ανταποκρίνεται στο αίτημα.

Σημαντικό στοιχείο που αποδεικνύει τα όσα κατέθεσε ο εργολάβος αποτελεί το έντυπο κατάθεση της συγκεκριμένης συναλλαγής το οποίο παρέδωσε στους ανακριτές.

Σύμφωνα με αυτό η κατάθεση έγινε σε συγκεκριμένη Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης οι έρευνες συνεχίζονται σε συνεργασία με τη ΜΟΚΑΣ αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως Βέργας και Μαληκκίδης διατηρούν λογαριασμούς με υπέρογκα ποσά σε τράπεζες στο εξωτερικό.

Eκατομμύρια στους λογαριασμούς Βέργα και Μαληκκίδη

Εξάλλου ο εξεταστής της υπόθεσης έκανε λόγο για μεγάλα ποσά που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς των Βέργα και Μαληκίδη. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, σε δυο λογαριασμούς του κ. Βέργα στην Κύπρο εντοπίστηκαν σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ και σε λογαριασμό του κ. Μαληκκίδη στην Κύπρο σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ.

Είπε επίσης ότι σε συνεργασία με τη ΜΟΚΑΣ γίνονται έρευνες σε σχέση με λογαριασμούς των Βέργα και Μαληκκίδη στο εξωτερικό.

Άλλες 8 ημέρες κράτηση για Βέργα-Μαληκκίδη-Μιχαηλίδη

Στο μεταξύ, την ανανέωση του διατάγματος κράτησης των Σάββα Βέργα, Ευτύχιου Μαληκκίδη και Γιώργου Μιχαηλίδη για άλλες οκτώ ημέρες, για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων σε σχέση με την υπόθεση ΣΑΠΑ, αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης Βέργα και Μαληκκίδη δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα της αστυνομίας για ανανέωση της κράτησης τους για άλλες οκτώ ημέρες σε αντίθεση με το συνήγορο του Γιώργου Μιχαηλίδη.

Το νεώτερο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Βέργας παραδέχτηκε και την ενοχή του και εμπλέκει και δύο βουλευτές στο παιχνίδι!

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ΣΑΠΑ. Σε νέα πολύωρη κατάθεση που έδωσε  το βράδυ της Παρασκευής στους ανακριτές, ο Σάββας Βέργας «έσπασε»  και παραδέχθηκε ενοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του φαίνεται να εμπλέκει στην υπόθεση δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης, ένα μηχανικό και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Πάφου για «μίζες».

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες συλλήψεις τις επόμενες  ημέρες.