Ύποπτος ο Αγκίρε

πριν από κάποια χρόνια ήταν στα… ντουζένια του, το όνομά του είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό, για κάποιους ήταν και πόθος για τον ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον 56χρονο Χαβιέ Αγκίρε, ένας προπονητής τον οποίο θαύμαζε και ο Πάμπλο Γκαρσία, και επικαλούνταν συχνά τις πρακτικές του.

Ο Μεξικάνος που στις καλές του εποχές, ήταν προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, της Εσπανιόλ και της Εθνικής του Μεξικό, πέρασε και από την Σαραγόσα για ένα χρόνο και οι υποψίες για τη συμμετοχή του σε στημένα παιχνίδια, του δημιουργούν πρόβλημα εκεί που εργάζεται σήμερα. Στην Ιαπωνία. Μετά το Μουντιάλ, ο Αγκίρε ανέλαβε την Εθνική της χώρας.

“Αν γνωρίζαμε ότι υπήρχε υποψία για συμμετοχή του σε στημένους αγώνες, δεν θα τον είχαμε προσλάβει” δήλωσε ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας, Κουνίβα Νταϊνί.

Στις αρχές του 2015, ο Αγκίρε και 28 ποδοσφαιριστές θα δικαστούν στην Βαλένθια, με την κατηγορία της συμμετοχής σε στημένο παιχνίδι. Πρόκειται για το παιχνίδι Σαραγόσα – Λεβάντε τον Μάιο του 2011. Η Σαραγόσα κέρδισε το παιχνίδι με 2-1 και παρέμεινε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν κι αν αποδειχτεί ότι το παιχνίδι ήταν συνεννοημένο, οι εμπλεκόμενοι, κινδυνεύουν με φυλάκιση ως και 4 χρόνια!