Στο Παγκόσμιο ο Σοφιανίδης του ΠΑΟΚ!

Της Αναστασίας Σπύρτου

Το όριο για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων/ Νεανίδων, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν έπιασε ο Νίκος Σοφιανίδης, την τελευταία μέρα των «Αλεξανδρείων 2014», στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο.

Ο αθλητής του ΠΑΟΚ σημείωσε επίδοση 56.55 στα 100μ. ύπτιο και προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στη σπουδαία αυτή διοργάνωση του καλοκαιριού, αφού το όριο είναι 56.80.

«Πήγα στη διοργάνωση για να κολυμπήσω όσο το δυνατόν καλύτερα. Έπιασα το όριο, που είναι κάτι πολύ θετικό. Παρά τα προβλήματα, που έχουμε εδώ με τα κολυμβητήρια, προσπαθώ να προετοιμάζομαι όσο μπορώ καλύτερα. Στόχος μου είναι να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά ευελπιστώ ότι θα βρίσκομαι και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων της Σιγκαπούρης το Σεπτέμβριο», σχολίασε μετά την ολοκλήρωση των αγώνων και την επιτυχία της πρόκρισης του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού, ο Νίκος Σοφιανίδης.

Τις θερμές του ευχαριστίες στον ΠΑΟΚ για την άψογη διοργάνωση ευρωπαϊκών προδιαγραφών εξέφρασε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βορείου Ελλάδας στο άθλημα, Βαγγέλης Βούλτοσς, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «Ολοκληρώθηκε ένα σπουδαίο διεθνές μίτινγκ, με ένα όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα γίνει στο Αζερμπαιτζάν από το Νίκο Σοφιανίδη. Η χρονιά ξεκίνησε με καλές προοπτικές, είχαμε πολλά παιδιά τα οποία βελτίωσαν τους ατομικούς τους χρόνους σε όλες τις κατηγορίες».

Το διεθνές μίτινγκ, που διοργάνωσε ο «Δικέφαλος», υπό την αιγίδα της ΚΟΕ, ολοκληρώθηκε με καλές επιδόσεις, σημαντικότερες εκ των οποίων είναι: Νίκος Σοφιανίδης (ΠΑΟΚ) στα 100μ ύπτιο με 56.55, Κριστέλ Βουρνά (Εθνικός Πειραιά) στα 50μ πεταλούδα με 27.36 και Οδυσσέας Μελαδίνης (ΑΟΠΦ) στα 100μ ελεύθερο με 1:52.13