Άρης-ΠΑΟΚ από την αρχή!

Με απόφαση του ΕΣΑΚΕ το παιχνίδι Άρης-ΠΑΟΚ  θα γίνει και πάλι από την αρχή, παρουσία κόσμου και με νέο φύλλο αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες θα παίξουν με τα σημερινά τους ρόστερ. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η ημερομηνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή συνεδρίαση του κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Πρωταθλήματος αποφάσισε κατά πλειοψηφία την επανάληψη του αγώνα Άρης – ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης θα καθοριστεί από την αρμόδια Επιτροπή εν ευθέτω χρόνω και τούτο γιατί αυτή εξαρτάται από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Η απόφαση είναι πρωτοφανής και πάρθηκε με μειοψηφία(!), αφού υπέρ της επανάληψης του αγώνα από την αρχή, ψήφισαν 6 από τι 14 ομάδες! Πρόκειται για τον Ολυμπιακό, τον Κολοσσό, τον Πανιώνιο, τον Πανελευσινιακό, τον ΚΑΟΔ και φυσικά τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ και η Κηφισιά ψήφισαν υπέρ της κατοχύρωση του αγώνα στον ΠΑΟΚ, ο Απόλλων Πάτρας και ο Κόροιβος ψήφισαν λευκό, ενώ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ρέθυμνο και Τρίκαλα, ήταν οι τέσσερις ομάδες, που ψήφισαν… λογική. Να συνεχιστεί, δηλαδή, το παιχνίδι από εκεί που σταμάτησε (31-33 υπέρ του ΠΑΟΚ, 40” πριν τη λήξη του ημιχρόνου), από την ώρα που το ΑΣΕΑΔ θεώρησαν λανθασμένη τη διακοπή.

Δικαίωμα ψήφου, είχε και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, ο οποίος επέλεξε να μην ψηφίσει από την ώρα, που κρίθηκε το αποτέλεσμα.