Οι διακοπές στο πρωτάθλημα προσφέρονται για στατιστικές αναλύσεις. Ειδικά όταν βοηθούν και τα αποτελέσματα.
Για τον Άρη ενδεχομένως να ήταν ένα από τα πιο ήρεμα διαλείμματα των τελευταίων χρόνων. Η ομάδα τρέχει ένα σερί τεσσάρων νικών (τρεις για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο) και γενικά δείχνει να βρίσκεται σε αρκετά καλό… φεγγάρι.
Με την προοπτική μάλιστα να διευρύνει το σερί της, μιας και με την επανέναρξη της Super League, την προσεχή Κυριακή, θα υποδεχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Athens Kallithea.
Για να κερδίσει βέβαια, θα πρέπει να πετύχει γκολ, το έχει κάνει μέχρι στιγμής σε όλα τα επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει, οπότε ας ρίξουμε μία ματιά στην στατιστική ανάλυση των τερμάτων που έχει σημειώσει σε αυτές τις πρώτες επτά αγωνιστικές.
Οι Κιτρινόμαυροι είναι στις Top-5 ομάδες όσον αφορά τις ασίστ, έχοντας 6 και καταλαμβάνουν την 5η θέση της βαθμολογίας. Δύο λιγότερες από τις οκτώ του Ολυμπιακού που μαζί με τον ΟΦΗ βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας.
Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι και η αποτελεσματικότητα της ομάδας. Ο Άρης χρειάζεται πλέον 7,9 τελικές προσπάθειες ανά ματς για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ποσοστό που είναι το τέταρτο καλύτερο της κατηγορίας. Σε αυτό το νούμερο προφανώς κι έχει βάλει το… χεράκι του ο Λόρεν Μορόν με το εντυπωσιακό ένα γκολ ανά 3,3 τελικές στο πρωτάθλημα.
Από εκεί και πέρα, στη λίστα των ομάδων με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες βρίσκεται στην 7η θέση, έχοντας περίπου δέκα ανά αγώνα. Κι εδώ είναι ένα κομμάτι που σίγουρα χρήζει βελτίωσης, αν αναλογιστεί κανείς πως στην κατηγορία των κλεψιμάτων, η ομάδα του Άκη Μάντζιου είναι δεύτερη με 186. Κάτι που σημαίνει περισσότερες κατοχές, άρα πιο πολλές… απόπειρες επίθεσης. Ίσως πάντως ρόλο να παίζει και το ότι ο Άρης έχει κάνει και 268 λάθη, όντας τρίτος στην σχετική στατιστική κατηγορία του πρωταθλήματος.