Υποψήφιος για πρόεδρος ο Δήμας

Ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος, Σταύρος Δήμας, πήγε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά και είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η υποψηφιότητα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Το ρεπορτάζ είναι από το Ράδιο Θεσσαλονίκη :

Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή ΠτΔ, διενεργώντας την πρώτη ψηφοφορία στις 17 Δεκεμβρίου. Κλειδώνει το όνομα του υποψήφιου Προέδρου. Συνάντηση με τον πρωθυπουργού είχε σήμερα στο Μαξίμου ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος Σταύρος Δήμας. Θεωρείται από τα φαβορί για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ίδιος αποχωρώντας από το Μαξίμου περιορίστηκε να πει ότι “ανακοινώσεις κάνει ο πρωθυπουργός”.

Η τελική απόφαση πάντως για το πρόσωπο του υποψηφίου αναμένεται να ληφθεί στη συνάντηση που θα έχουν στις 15.00 στο Μαξίμου ο Α. Σαμαρά και ο Ευ. Βενιζέλος. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις εντός της ημέρας.

Δεν μπαίνουν στην ονοματολογία στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι το ζητούμενο το όνομα αλλά να προχωρήσουμε σε εκλογές» έλεγε στέλεχος της Κουμουνδούρου. Επιμένουν ότι δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί πρόεδρος.

«Η κυβέρνηση σύρθηκε από τη λαϊκή κατακραυγή», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό ισοδυναμεί με ένα άλμα στο κενό και αντιλαμβάνεται κανείς ότι όταν πηδάει κάποιος στο κενό, τι τον περιμένει μετά», σημείωσε.

«Η κυβέρνηση εκβιάζει τους ανεξάρτητους βουλευτές και αφού πάρει την ψήφο τους θα εφαρμόσει νέο μνημόνιο», είπε στο ΡΘ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης. Σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη “δεξαμενή” ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητων Ελλήνων ψάχνει η κυβέρνηση τους βουλευτές που της λείπουν για τους 180.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης προανήγγειλε ότι θα ψηφίσει «όχι» και στις 3 ψηφοφορίες για εκλογή ΠτΔ.