Ιδού το καλύτερο προπονητικό κέντρο του κόσμου!

Της Αναστασίας Σπύρτου

Σε προπονητικές εγκαταστάσεις αξίας 200 εκατομμυρίων λιρών, που θα ζήλευε ακόμη και ο Μέσι, θα προετοιμάζεται, πλέον, για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Μάντσεστερ Σίτι!

man6

Από την έλευσή του στο συλλόγου του Μάντσεστερ το 2008, ο Σεΐχης Μανσούρ έχει αλλάξει, έκτοτε, ολόκληρη την ιστορία του. Το μεγάλο αφεντικό των «πολιτών» έχει πλέον στα χέρια του μια πρωταθλήτρια ομάδα και με στόχο τις νέες, ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, για να τις “σιγουρέψει”, της δημιούργησε το καλύτερο προπονητικό κέντρο στον κόσμο. Είχε, άλλωστε, προϊδεάσει, από τότε, για το τί επρόκειτο να ακολουθήσει, δηλώνοντας, χαρακτηριστικά, πως “φτιάχνουμε ένα οικοδόμημα για το μέλλον και όχι, απλά, μια ομάδα από αστέρες!”

man1

Έξι χρόνια μετά, ακριβώς απέναντι από το γήπεδο της ομάδας και συνδεόμενο με αυτό, μέσω γέφυρας, στέκει το επιβλητικό “Etihad Campus”! Εκεί, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι και οι παίκτες του μπορούν, πλέον, να προετοιμάζονται στο τόσο για τα εγχώρια όσο και για τα εκτός συνόρων παιχνίδια της ομάδας τους, καλύτερα απ’ όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Αυτό, βέβαια, αυτομάτως ανεβάζει, κατά πολύ, τον πήχη και θέτει άπαντες σε εγρήγορση, καθώς πέρα από τα εύσημα για μελλοντικές επιτυχίες, θα πρέπει να ξεχάσουν και τις τέτοιου τύπου δικαιολογίες για ενδεχόμενες γκέλες…

man3

“Προτιμώ να βρίσκομαι εκεί, παρά στο σπίτι μου”, δήλωσε με νόημα ο αμυντικός της Σίτι, Πάμπλο Ζαμπαλέτα! Που; Μα, φυσικά, στα 16 γήπεδα προπόνησης, τα τρία γυμναστήρια, τις πισίνες για κρυοθεραπεία, τα δωμάτια διαμονής και στα πολλά πολλά άλλα, που συνθέτουν τις νέες εγκαταστάσεις της Μάντσεστερ Σίτι, προκαλώντας, το λιγότερο, θαυμασμό.

man4

Ευχής έργον να δούμε, κάποια στιγμή, και στην Ελλάδα κάτι, που να αγγίζει, έστω και λίγο, αυτό το στολίδι…

man7