Να φύγουν, αλλά πως;

Από το βράδυ της Πέμπτης άνοιξε πάλι οι συζήτηση για τον Μάρτενς και τον Μαντούρο, για την μηδανιμή προσφορά τους, τις υψηλές απολαβές και την… αναγκαιότητα να αποχωρήσουν, ενάμιση χρόνο πριν λήξουν τα συμβόλαιά τους.

Όσο κι αν κάποιες φορές είναι χρήσιμο να φταίνε κάποιοι και να στρέφονται τα βλέμματα πάνω τους, όπως συνέβη μ΄ αυτούς τους δύο παίκτες, μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για δύο αποτυχημένες μεταγραφές και στον ΠΑΟΚ ψάχνουν τώρα τον τρόπο να το… διορθώσουν.

Οι δύο παίκτες αποκτήθηκαν πέρσι τέτοια εποχή, με μεγάλα για την αξία τους συμβόλαια, και τώρα στον ΠΑΟΚ ψάχνουν τρόπο να απαλλαγούν απ΄ αυτά, για τα οποία βέβαια, μόνο οι ίδιοι οι παίκτες δεν φταίνε.

Ο Αναστασιάδης δεν τους χρειάζεται, η διοίκηση θέλει να τους αποδεσμεύσει, αλλά το πρόβλημα είναι… πως.

Ο Μάρτενς έχει ένα συμβόλαιο γύρω στις 675.000 ευρώ συν μπόνους, ο Μαντούρο λίγο πάνω από 500.000 ευρώ το χρόνο. Τα συμβόλαια και των δύο, που δεν τα υπέγραψαν μόνοι τους, αλλά τους τα πρόσφεραν, λήγουν τον Ιούνιο του 2016!Στην κατάσταση και στην ηλικία που βρίσκονται, τέτοια συμβόλαια οι Μάρτενς και Μαντούρο δεν μπορούν να βρουν πουθενά, κι αυτό είναι το πρόβλημα.

Στον ΠΑΟΚ ελπίζουν ότι οι παίκτες θα βρουν κάποια ομάδα να καλύψει ένα μέρος του συμβολαίου τους, και με μια μικρή αποζημίωση, να μπορέσουν να λύσουν την συνεργασία μαζί τους.Πέραν της μηδαμινής προσφοράς τους, για τον ΠΑΟΚ είναι χρήσιμο να αποχωρήσουν οι παίκτες, προκειμένου να αδειάσει και χώρος στο μπάτζετ, καθώς ο Σαββίδης δεν… αστειεύεται και δεν προτίθεται να πληρώνει (πολλά) λάθη.

Η περίπτωση των δύο ποδοσφαιριστών θέλει καλούς χειρισμούς, καθώς και στις αρχές του καλοκαιριού, όταν έγινε μία προσπάθεια να λύσουν τα συμβόλαιά τους, φάνηκε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση, χωρίς χρήματα.

Οι δύο παίκτες είναι επαγγελματίες, λειτουργούν επαγγελματικά, δεν δίνουν δικαιώματα, είναι διαβασμένοι και οι… παλιές εποχές έχουν περάσει και οι παλιές πρακτικές, δεν κάνουν δουλειά, ειδικά σε περιπτώσεις ξένων παικτών, που έχουν το δικαίωμα προσφυγής στη ΦΙΦΑ.