Άδεια για να μείνει… έγκυος

Μετά την πτώση του καθεστώτος στην Ανατολική Γερμανία, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πολλές λεπτομέρειες, σχετικά με τον αθλητισμό στη χώρα και το πως οι αθλητές, κυρίως του στίβου και της κολύμβησης, κυριαρχούσαν κατά διαστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο…

Με αφορμή τα 50α γενέθλιά της, η Χάικε Ντρέχσλερ, μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες του στίβου που ανέδειξε η Ανατολική Γερμανία, αλλά συνέχισε να πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια και μετά την ένωση των Γερμανιών, έδωσε συνέντευξη στην Μπιλντ και αποκάλυψε ότι έπρεπε να πάρει άδεια, ακόμη και για να τεκνοποιήσει.

“Το 1988 απέκτησα τον γιό μου. Δεν είναι έτσι απλό, έπρεπε να καταθέσω αίτηση στην ομάδα μου νωρίτερα, την Σπορτ Κλουμπ Μοτόρ Ιένα, για να μου δώσουν το δικαίωμα να μείνει έγκυος” δήλωσε η Ντρέχσλερ, που επισήμανε ότι αν δεν είχε πέσει το τείχος, μάλλον θα είχε σταματήσει τον αθλητισμό.

“Μετά την γέννηση του γιου μου, ήταν δύσκολο να συνεχίσω τον υψηλό αθλητισμό. Οχτώ μέρες μετά τη γέννηση, έπεσε το τείχος. Αν δεν είχε πέσει, θα ήμουν μία δασκάλα με τουλάχιστο τρία παιδιά” είπε η Ντρέχσλερ, η οποία μετακόμισε στη δυτική πλευρά της χώρας, συνέχισε τον αθλητισμό και κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης το 1992 και του Σίδνεϋ το 2000.