«Λύγισε» ο Απόλλων στις Σέρρες

Μία μεγάλη και ιδιαίτερα σημαντική νίκη πέτυχε ο Εθνικός Σερρών, ο οποίος έστω και δύσκολα έκαμψε την αντίσταση του Απόλλωνα 1926 με 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά οι «κοκκινόμαυροι» μένουν με την πικρία της μεγάλης ευκαιρίας του Βαγγελόπουλου στην εκπνοή της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι άρχισε με δύο αναγκαστικές αλλαγές, μία για κάθε ομάδα, γεγονός που δεν επέτρεψε να παιχθεί ποδόσφαιρο τουλάχιστον στο πρώτο τέταρτο. Γενικά πάντως «σοβαρή» ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο δεν υπήρξε παρά μόνο μερικές καλές στιγμές εκατέρωθεν, χωρίς να ανησυχήσουν ιδιαίτερα οι δύο τερματοφύλακες.

Στο β΄μέρος, οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 50’ με τον Τσιλούλη, ο Απόλλων απάντησε στο 51’ και στο 53’ με Παπαδόπουλο και Αναστασίου, αντίστοιχα, για να φτάσουμε στο 78’ όταν η «χρυσή αλλαγή» του Μάκη Κατσαβάκη, ο Ναστέφσκι (είχε μπει στο ματς τρία λεπτά νωρίτερα) πέτυχε το γκολ της νίκης. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις με τον Βαγγελόπουλο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: Κραβαρίτης, Τσουβαλτσίδης, Πλαβούκος, Σαββίδης (10’ Πάλλας, 75’ Ναστέφσκι), Κωφοκώτσιος, Τσιλούλης, Μερεσιώτης, Χατζηδημήτριου, Δέντσας, Μάρινου (86’ Παναγιωτίδης), Κουκόλης.

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926: Βρονταράς, Βαγγελόπουλος, Γαλανόπουλος, Ευσταθίου, Κατσιαρός (8’ Κουρούπης), Νατσιόπουλος, Τσούτσης (46’ Αναστασίου), Παπαστεριανός, Ολίσε, Β. Παπαδόπουλος (78’ Καπετάνος), Ακασού.