Άγγελος : «Αυτό φταίει»

O Άγγελος Αναστασιάδης άλλαξε τη μισή ομάδα σήμερα, στην συνέντευξη τύπου εξήγησε τους λόγους και με την ευκαιρία έκανε και μία ανάλυση για το τι φταίει, κατά την άποψή του, για τους τραυματισμούς, που έχει χτυπήσει τελευταία την ομάδα του…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ :

Για την άμυνα, που δέχεται εύκολα γκολ : “Γίνονται πολλά λάθη στο πούλημα της μπάλας, δίνουμε ασίστ στον άξονα για να φάμε γκολ. Αυτό είναι καθαρά κούραση. Η ψυχολογική κουραση, το άγχος του πρωταθλητσιμού, μέσα απ’ αυτά τα παιχνίδια θα βγάλεις πρωταθλητές και θα δεις ποιοί δεν μπορούν. Εγώ έλεγα όταν έπαιζα, ποιοι μπορούν να αντέξουν το βουητό της Τούμπας.

Έχουμε κόσμο, που βοηθάει αλλά και είναι και απαιτητικός, αλλά και μπορεί να σε σκοτώσει, όταν δεν αντέχεις τη βοή της Τούμπας. Αυτό είναι το μεγάλο πρόηβλημα που έχουμε. Δεν φοβάμαι όταν έχει ο αντίπαλος της μπάλας, φοβάμαι όταν την έχουμε εμείς. Το 2ο γκολ της Γκινγκάμπ, ούτε ερασιτεχνική ομάδα δεν το τρώει. Γιατί θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη στο κεφάλι.

Για τις αλλαγές στην 11άδα : “Και που έπαιοξαν τα παιδιά αυτά, ο Ράτς ή ο Κλάουτς… Ο Σκόνδρας έπαιξε, ο Βίτορ παίζει ανελλιπώς, είναι άλλη κατάσταση. Ο Τζαβέλλας έρχεται απο μακροχρόνια αποχή και δεν είναι 100% καλά για να μπορέσει να παίξει σε τόσο κοντινό διάστημα και να κάνει αυτά που θέλουμε.. Είχαμε ξεκουράσει τον Γκολάσα στο προηγούμενο παιχνίδι για να βοηθούσε σήμερα, αλλά 5 λεπτά πριν φύγουμε από το ξενοδοχείο ανέβασε πυρετό.. Αυτά τα περιμένεις. Τα παιδιά που μπήκαν βοηθησαν αρκετα. Το είπα και στα αποδυτήρια, αν θα κρίνουμε το παιχνίδι με την Καλαμαριά που αναγκαστήκαμε να τους βάλαμε να παίξουν, σήμερα είναι η μέρα με τη νύχτα. με τη βελτίωση που έχουν. Δεν μπορούν όλοι να είναι σαν τον Τσανδάρη, που καταπίνει τα χιλιόμετρα. Πιστεύω ότι είναι μέσα στους 5 πρώτους σε όλη την Ευρώπη στα τρεξίματα. Είναι πολλά που πρέπει να δούμε. Γι΄ αυτό την ομάδα την φέρνω την ομάδα τελευταία στιγμή στο γήπεδο, γιατί αυτά τα γνωρίζω, έχουν συμβεί. Αν έκανα χθες 18άδα, σήμερα θα έφερνα άλλους και δεν ξέρω τι θα έκαναν. Ψυχολογικά μπορεί να ήταν πεθαμένοι.

Για το παιχνίδι : “Τελείωσε το παιχνίδι, είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Όταν παίζεις ένα παιχνίδι μετά από δύο μέρες, κανονικά έπρεπε να αλλάξει τουλάχιστο η μισή ομάδα και να γίνουν αλλαγές οι υπόλοιποι. Δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος μ΄αυτά τα παιδιά. Εμένα με συγκινούν κάποιες στιγμές, γιατί εγώ τους πιέζω, και σαν προπονητής και σαν ΠΑΟΚτσής. Είναι πολύ δύσκολα τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ με μένα εκεί”.

Για την απόφαση να μην ξαναπαίξουν κάποιοι παίκτες : “Εγώ είμαι εδώ για το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Μπορεί να λέει ο κόσμος ότι έχω παιδιά και αποπαίδια, δεν είναι έτσι. Όλοι πήραν ευκαιρίες. Το πλήρωσε η ομάδα και το πλήρωσα κι εγώ, για να είμαι καλά με τον εαυτό μου, για να μην πει κανείς ότι δεν πήρε κάποιος μια ευκαιρία. Έχουν πάρει όλοι πολύ περισσότερες ευκαιρίες απ΄ ότι ίσως έπρεπε. Ποιος προπονητής θα έκανε κάτι διαφορετικό απ΄ αυτό; Να βγει ένας και να πει ότι τον αδίκησα! Κανείς δεν μπορεί να μου πει ότι τον αδίκησα”.

Για τον Μακ : “Οι περισσότεροι τραυματισμοί συμβαίνουν, κατά 99%, για τον εξής λόγο. Τα παιδιά δεν γνωρίζουν τον εαυτό τους. Ο Τζαβέλλας ήθελε να παίξει στο Καραϊσκάκη. Αν τον Τζαβέλλα τον έβαζα με τον Ολυμπιακό θα έπαιζε 3,5 λεπτά και θα έβγαινε. Ήθελε να παίξει με τον Ολυμπιακο ο Μακ, του είπε άφησέ το, να παίξεις στην Ξάνθη. Βλέπω το γήπεδο ήταν βαρύ, ο γιατρός λέει είναι οριακά, αυτός παρακαλάει να παίξει. Τα περισσότερα παιδιά δεν γνωρίζουν τον εαυτό τους. Πότε είναι καλά και πότε όχι. Κι έτσι το πληρώνει η ομάδα, το πληρώνουν κι αυτοί. Φταίει το ότι αυτά θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά δεν γνωρίζουν τον εαυτό τους. Ο Μακ με το που μπήκε, καταλάβα ότι παίζουμε με 9. Στο πρώτο σπριντ που έκανε το κατάλαβα. Εμείς τον κάναμε θεραπεία, ήταν έτοιμος,, και πήγε κι έπαθε υποτροπή την Εθνική στο φιλικό. Ο Μαντούρο, πάμε στον Παναιτωλικό, τον έχουμε οριακά να παίξει. 3ο χρονών είναι, δεν είναι παιδί.  Λέει είμαι καλά. Εγώ στους τραυματισμούς, ρωτάω τον γιατρό, μου λέει τρεις εβδομάδες, και μία από μένα τέσσερις! Εγώ έτσι λειτουργώ. Άλλοι προπονητές κάνουν το αντίθετο. Στον Παναιτωλικό μου λέει είμαι καλά, τον άφησα εκτός 18άδας, να τον έχω στο επόμενο ματς. Βγήκε κι έκανε προπόνηση στο Αγρίνιο πριν το ματς, κι έπαθε θλάση. Ποιος φταίει; Ο Γιατρός; Ο Προπονητής; Αυτά έγιναν και με τον Ρατς. Του λέω μην κατεβαίνεις στην Κρήτη. Μου λέει, θα έρθω. Δεν έχει παληκαριές σ΄ αυτά. Τον βάζω, στο 25′ βγαίνει. μέχρι τότε κινδυνεύσαμε 5 φορές. Αυτά είναι μεγάλη στεναχώρια, μεγάλο κουπί. Χειρότερο απ΄ αυτό που έγινε σήμερα στο 93′. Θα ήταν μια χαρά, ούτε να πάει στις Γιουγκοσλαβίες, ούτε τίποτα. Και τι έκανε εκεί; Τίποτα. Δεν υπάρχουν μάγοι. ήρθε εδώ τον έκανε μια ένεση ο γιατρός κι έγινε καλά”.