«Στην Τούμπα νιώθεις δέος»

Στο πλαίσιο των τιμών, που αποδίδει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε παλιούς ποδοσφαιριστες της, στο χθεσινό παιχνίδι με την Κέρκυρα, τίμησε τον Τάκη Παντέλη, τον βασικό τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984-85, όταν κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα!

Ο 59χρονος, πλέον, πρώην ποδοσφαιριστής, που έπαιξε στον ΠΑΟΚ έξι χρόνια (1981-87) και ζει μόνιμα στην Αθήνα, απ΄ όπου κατάγεται, ήρθε για πρώτη φορά στην Τούμπα, μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ!!!

“Είχα σκεδόν τρεις δεκαετίες, 27 χρόνια για την ακρίβεια, να μπώ στην Τούμπα! Όταν μπήκα ένιωσα μεγάλη συγκίνηση, σ΄ αυτό το γήπεδο νιώθεις δέος. Συγκινήθηκα ακόμη περισσότερο όταν από τη Θύρα 1 μου φώναξαν ένα σύνθημα, που μου φώναζαν και τότε, όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ” είπε ο Τάκης Παντέλης, μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Όσο για την ομάδα;

“Μπορεί να το πάρει το πρωτάθλημα. Δεν έχει πολλούς παίκτες, είναι η αλήθεια, στην ουσία με 14 παίκτες παίζει, αλλά τώρα που έμεινε και εκτός Ευρώπης και τα παιχνίδια θα είναι λιγότερα, μπορεί να αντέξει και να επαναλάβει μετά από 30 χρόνια αυτό που κάναμε τότε εμείς. Κι εμείς τότε στην αρχή δεν το πιστεύαμε, σιγά – σιγά αρχίσαμε να το πιστεύουμε και στο τέλος το πήραμε” είπε.

Ο Τάκης Παντέλης έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Παντελάκη, ο οποίος είχε φύγει από την διοίκηση, πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το πρωτάθλημα.

“Ο Γιώργος Παντελάκης ήταν μεγάλος παράγοντας. Εκείνη την ομάδα, που πήρε το πρωτάθλημα αυτός την έφτιαξε, ήταν δική του ομάδα. Αυτός διάλεξε τον προπονητή, αυτός έκανε τις μεταγραφές. Τον έδιωξαν και αυτοί που πήραν τις καρέκλες πήγαν να καταστρέψουν τον ΠΑΟΚ” είπε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, που εκτός από φίλος του Απόλλωνα Αθήνων (“εκεί μεγάλωσα, αυτή ήταν η οικογένειά μου”), δήλωσε πια και “οπαδός του ΠΑΟΚ”.