Πέθανε, την ώρα της προπόνησης

Σοκ στην μπασκετική οικογένεια της ΤΣΣΚΑ. Ο 17χρονος μπασκετμπολίστας της ομάδας Νέων, Ρούσλαν Γκαγκλόεφ, πέθανε κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης της ομάδας .

Μόλις οι παίκτες είχαν ολοκληρώσει τις διατάσεις και την προθέρμανση, ώστε να προχωρήσουν σε ασκήσεις με την μπάλα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τον επερχόμενο αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα νέων της Ζενίτ, όταν ο Γκαγκλόεφ έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε. Οι γιατροί της ομάδας του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και ασθενοφόρο κλήθηκε να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, αλλά μέσα σε μια ώρα έχασε οριστικά τη μάχη με το θάνατο ο νεαρός γίγαντας των 2,14 μέτρων.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Μάλτσεφ, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια του: «Για όλους εμάς είναι ένα μεγάλο σοκ, και τώρα είναι δύσκολο να βρω λέξεις. Ο Ρούσλαν ήταν ο πιο επιμελής και καλός άνθρωπος στην ομάδα, ένας λακωνικός ηγέτης. Άρχισε να ασχολείται σοβαρά με τον αθλητισμό μάλλον αργά, γιατί μεγάλωσε στη Νότια και τη Βόρεια Οσετία (Γεωργία). Παρ ‘όλες τις δυσκολίες, έμαθε πολύ καλά το μπάσκετ, έκανε πάντα προσεκτικά τη δουλειά του και δεν δημιούργησε ποτέ κάποιο επεισόδιο. Δεν καταλαβαίνω πώς αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Όλοι οι παίκτες μας έκαναν ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις, και ο Ρούσλαν πέρυσι επίσης εξετάστηκε ως μέλος της εθνικής ομάδας Νέων της Ρωσίας. Δεν υπήρχαν σημάδια για μια τέτοια τραγωδία».

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξέφρασε τα συλλυπητήρια της προς την οικογένεια και τους φίλους του Ρούσλαν Γκαγκλόεφ.

Πηγή : sport-fm