“Ζαλίζομαι λίγο… χάθηκε ο πολιτισμός”

Λίγο ζαλισμένος από το μπουκάλι που δέχτηκε στο πρόσωπο, αλλά… θριαμβευτής στο Καραϊσκάκη, ο Γιάννης Αναστασίου παραβρέθηκε κανονικά στη συνέντευξη Τύπου αφού του παρασχέθηκαν και οι πρώτες βοήθειες κατά τη διάρκεια και μετά το παιχνίδι. Αρχικά τόνισε:

“Ήρθαμε σήμερα στο Καραϊσκάκη με απώτερο σκοπό τη νίκη όπως σε κάθε ματς. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες στο ματς. Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Δείξαμε πως έχουμε ποιότητα ως ομάδα. Εκγλωβίσαμε τον Ολυμπιακό και φανερώσαμε πως μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια κάθε αντίπαλο”.

Την κατάστασή του και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει σταθερότητα: “Καλά είμαι. Ζαλίζομαι λίγο. Βλέποντας την ατμόσφαιρα της Τρίτης και σήμερα τι να πω. Χάθηκε ο πολιτισμός. Κρίμα. Το σημαντικό για εμάς είναι πως θέλουμε να έχουμε ένα σταθερό σχήμα. Στα μεγάλα παιχνίδια ήμαστε εκεί. Προσπαθούμε να έχουμε σταθερότητα και στα μικρά παιχνίδια”.

Το εάν ήταν έκπληξη για εκείνον η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: “Όχι δεν ήταν έκπληξη για μένα. Περίμενα μία αλλαγή. Τον Φουστέρ. Μετά από ένα ματς ίσως να μην έχει λογική όμως πριν έχει”.

Το κατά πόσον περίμενε μία τέτοια εμφάνιση και ένα τέτοιο σκορ: “Εγώ ξέρω και το πίστευα και το έλεγα στα παιδιά πως εδώ μπορούμε να κερδίσουμε. Προσπαθήσαμε πολύ και τα καταφέραμε. Δεν μας υποτίμησε ο Ολυμπιακός. Σήμερα όμως δείξαμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα και το θέλαμε πιο πολύ”.

Τον αριθμό των ευκαιριών, την ετοιμότητα της ομάδας του και τι σημαίνει αυτή τη νίκη για εκείνον: “Όπως ο Ολυμπιακός στην Λεωφόρο δεν έκανε πολλές ευκαιρίες και κέρδισε στο τέλος έτσι σήμερα εμείς νικήσαμε αν και δεν κάναμε μεγάλο αριθμό ευκαιριών. Αυτά τα στοιχεία είναι που διακρίνουν μία μεγάλη ομάδα (σ.σ. καλή φυσική κατάσταση, τρεξίματα, ετοιμότητα και πάθος). Εμάς η προετοιμασία μας άρχισε την Πέμπτη όπως και του Ολυμπιακού. Είχαμε 3 μέρες. Δουλέψαμε και συγκεντρωθήκαμε. Σε μία ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχει δικαιολογία για κούραση. Τουλάχιστον αυτή τη νοοτροπία θέλουμε να έχουμε στην ομάδα μας και έτσι πιστεύουμε εμείς. Δεν δώσαμε κάποια απάντηση. Ήταν νίκη αυτοπεποίθησης κόντρα στον μεγάλο μας αντίπαλο. Η ήττα του πρώτου γύρου μας πόνεσε. Η ομάδα δημιουργείται για να μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο”.