Μένει για να… γράψει ιστορία

Η ταλαιπωρια της Λάρισας και των οπαδών της συνεχίζεται και όπως όλα δείχνουν, αυτή η σεζόν θα είναι πολύ ταραχώδης για την ομάδα του κάμπου…

Ο Βαγγέλης Πλεξίδας, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των οργανωμένων οπαδών, ανακοίνωσε ότι τελικά δεν πουλάει τις μετοχές και παραμένει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λάρισα, καθώς οι επιχειρηματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, δεν του φάνηκαν πως είναι του… διαμετρήματος της ιστορικής ομάδας…

Την ίδια ώρα, το ρόστερ αρχίζει να συρρικνώνεται, καθώς μετά τους αρκετούς ξένους, που αποδεσμεύτηκαν, ζήτησε να φύγει και ο Στεφανίδης.

Η ανακοίνωση – ανοιχτή επιστολή του Πλεξιδα, αναφέρει τα εξής :

«Φίλοι και φίλες της ΑΕΛ,

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με τον εκπρόσωπο του κ. Παλάντζα που ενεργούσε ως εκπρόσωπος αγνώστου ταυτότητας και αριθμού επιχειρηματιών της πόλης της Λάρισας, παρουσία αφενός εκπροσώπων του ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ ως θεματοφύλακα και αφετέρου δημοσιογράφων προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η μη εσκεμμένη στρέβλωση όσων θα διαμείβονταν, η μεγαλομέτοχος εταιρία ξεκαθάρισε προς τους προτείνοντες την εξαγορά τη θέση της ως προς τους όρους πώλησης και μεταβίβασης των μετοχών, διευκολύνοντας με διαδοχικές υποχωρήσεις ώστε να καταστεί δυνατή η μεταβίβαση.

Από την αρχή της συζήτησης ήταν διάχυτη, προς όλους τους παριστάμενους, η εντύπωση ότι ο εκπρόσωπος της κίνησης κ. Καραναστάσης απέφευγε να δεσμευτεί εμμένοντας σε θέσεις και απόψεις που δύσκολα συναντά κανείς κατά τη διάρκεια συνομιλιών για τη μεταβίβαση μετοχών, αποζητώντας την παράδοση των εγγράφων χωρίς ουσιαστική δέσμευση ως προς την καταβολή του τιμήματος, μεταφέροντας αυτή για μετά τον έλεγχο εγγράφων και όταν αυτός ολοκληρωθεί και αν αποφασίσει η κίνηση να προβεί στην εξαγορά.

Εμπράκτως του αποδείχθηκε ότι τα στοιχεία που αποζητούσε είναι υπόθεση ελάχιστου χρόνου. Και μετά ταύτα η εντύπωση που με ασφάλεια πλέον δημιουργούνταν στους παρισταμένους και τη μεγαλομέτοχο εταιρία ήταν ότι αποζητούσε λόγους και προσχήματα για την «ηρωική έξοδο» και μάλιστα προσπαθώντας να μετακυλήσει το βάρος της ευθύνης της ενδεχόμενης μη ολοκλήρωσης της όποιας συμφωνίας στη μεγαλομέτοχο εταιρία. Η μεγαλομέτοχος εταιρία πρότεινε προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία με την διαφαινόμενη άρνηση αποδοχής των υποχρεώσεων εκ μέρους των επιχειρηματιών των υπολοίπων υποχρεώσεων της ομάδας, να τη διευκολύνει και σε αυτό προτείνοντας να μεταβιβάσει τις μετοχές με επιπλέον τίμημα 100.000€ αναλαμβάνοντας η ίδια να λύσει τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Ακόμα και σε αυτή την πρόταση απάντηση δεν υπήρξε. Ο εκπρόσωπος της κίνησης παρουσία όλων δεσμεύτηκε να απαντήσει μέχρι την 21:00 της 16-12-2014.

Μετά από διαδοχικές επικοινωνίες τις οποίες σήμερα προσπάθησε να έχει η μεγαλομέτοχος εταιρία με τον κ. Καραναστάση για το αν τελικά θα συναντηθούν οι δύο πλευρές για να επιτευχθεί η συμφωνία, μεταφέρθηκε σε εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΑΕΛ τηλεφωνικά ότι δεν πρόκειται κανείς εκ των ενδιαφερομένων ή εκπροσώπων τους να προσέλθουν σήμερα πραγματοποιώντας την με σχετική ασφάλεια ήδη προβλεφθείσα από χτες «ηρωική έξοδο» και παρά την φιλότιμη προσπάθεια του κ. Καραναστάση από ραδιοφώνου σήμερα να πείσει περί του αντιθέτου.

Η μεγαλομέτοχος εταιρία έχει την πεποίθηση ότι στην πόλη της Λάρισας λειτουργούν αξιόλογες επιχειρήσεις και σεβαστοί επιχειρηματίες. Πάρα ταύτα η κίνηση που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Παλάντζα δεν απαρτίζονταν από ανθρώπους του εύρους και του διαμετρήματος που χρειάζεται η ΑΕΛ και το χειρότερο είναι ότι η κίνηση αυτή κατάφερε να ζημιώσει την ομάδα με καθυστέρηση και απώλειες. Η ευθύνη σε αυτή την περίπτωση βαρύνει εξ ολοκλήρου τους «εμπνευστές» της κίνησης οι οποίοι ανεύθυνα προέβησαν σε μια πρόταση που δεν ήταν σε θέση στοιχειωδώς να υποστηρίξουν, με απρόβλεπτες για το μέλλον της ΑΕΛ συνέπειες.

Ως εκ τούτου η μεγαλομέτοχος εταιρία απόλυτα δικαιολογημένα παύει κάθε επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της κίνησης κ. Καράνασταση και τον κ. Παλάντζα, τον οποίο και δεν κατάφερε αν και το επιδίωξε να τον συναντήσει έστω και απόψε. Η μεγαλομέτοχος εταιρία απορρίπτει την πρόταση εξαγοράς από τη συγκεκριμένη κίνηση και παύει κάθε συνδιαλλαγή για τη μεταβίβαση των μετοχών, ώστε να προσηλωθεί απόλυτα στο σχεδιασμό και προγραμματισμό της ομάδας.

Τέλος, η μεγαλομέτοχος εταιρία θεωρεί ότι όσοι επιχειρηματίες της πόλης της Λάρισας, επιθυμούν να συνεργαστούν και να βοηθήσουν χορηγικά την ΑΕΛ μπορούν να το πράξουν και να συμπράξουν με την προσπάθεια που γίνεται ενισχύοντας ουσιαστικά την ΑΕΛ, ώστε όλοι ενωμένοι στο τέλος της περιόδου να επιτύχουμε το μεγάλο στόχο.

Η μεγαλομέτοχος εταιρία θα εξακολουθήσει να υπηρετεί με συνέπεια τα συμφέροντα της ΑΕΛ. Στην πόλη της Λάρισας, ήρθε για να ενώσει και όχι να διχάσει. Δεν θα υποκύψει σε καμιά απειλή ή εκβιασμό προκειμένου να αποσυρθεί από την ΑΕΛ και θα συνεχίσει να κρατάει ψηλά τη σημαία της ΑΕΛ.

Μαζί ξαναγράφουμε Ιστορία.

ΠΑΕ ΑΕΛ»