Προσφυγή κατά της ΕΠΟ από 4 ποδοσφαιριστές!

Προσφυγή κατά της ΕΠΟ κατέθεσαν τέσσερις ποδοσφαιριστές που πέρασαν αλλά πλέον δεν αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τους Μάρα, Νταμιάνο, Μότζο, και Φαμπιάνο,που ζητούν έκπτωση του ΔΣ και ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Η ιστοσελίδα SoccerPlus αποκαλύπτει την έκθεση, στην οποία γίνεται λόγος για επίκληση του γεγονότος ότι δεν τηρούνται τελεσίδικες αποφάσεις οργάνων της ομοσπονδίας σχετικά με τα δεδουλευμένα τους, ενώ υπάρχει ευθεία σύνδεση με την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία και δωροληψία, απόπειρα εκβίασης και απάτη κατά της ηγεσίας της ΕΠΟ.

Αναλυτικά:

«Το Δ.Σ. της ΕΠΟ , αν όχι στο σύνολό του, τουλάχιστον στην πλειοψηφία του βαρύνεται πλέον με πλήθος ποινικών διώξεων με πιο βαρύνουσες ασφαλώς τις πρόσφατες ποινικές διώξεις ,που ασκήθηκαν βάσει του άρτι εκδοθέντος πορίσματος του αθλητικού εισαγγελέα κ. Αριστείδη ΚΟΡΕΑ, σύμφωνα με το οποίο μεταξύ των εμπλεκομένων 16 προσώπων συμπεριλαμβάνονται μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και μέλη των διαιτητικών οργάνων της ΕΠΟ που ενδεχομένως έκριναν τις υποθέσεις μας , στα οποία φέρονται να βαρύνονται με σωρεία ποινικών αδικημάτων και ιδιαίτερα με το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Από την διαμορφωθείσα κατάσταση αποδεικνύεται ότι πλέον οι κρυπτόμενοι –διωκόμενοι διοικούντες της ΕΠΟ βρίσκονται σε πραγματική και νομική αδυναμία να ασκήσουν καθήκοντά τους , τα ατομικά τους συμφέροντα βρίσκονται σε προφανή αντίθεση με τα συμφέροντα του νομικού προσώπου της ΕΠΟ και του ίδιου του ποδοσφαίρου, ενώ ουσιαστικά είναι πλέον αδύνατη η λήψη αποφάσεων επί θεμάτων που πρέπει κατά το νόμο ή κατά το καταστατικό να επιλυθούν από το Δ.Σ. και επομένως συντρέχει περίπτωση πλασματικής έλλειψης τακτικού Δ.Σ., καθώς ήδη έχουν εκδηλωθεί καθολικές διαφωνίες μεταξύ των μελών , όσο και μεταξύ των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Έχουμε άμεσο έννομο συμφέρον να ξεκαθαρίσει η αμφιλεγόμενη διοικητική κατάσταση στο νοσηρό ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ με μια σειρά αποφάσεων του (Μνημόνια –Αναδιαρθρώσεις κλπ.) παραβίασε το ισχύον Ελληνικό και Διεθνές Αθλητικό Δίκαιο με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται οι τελεσίδικες αποφάσεις μας και να μην μπορούμε να εισπράξουμε τα επιδικασθέντα δεδουλευμένα μας , ασκήσαμε ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθηνών την 16-5-2013 πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ΚΙΛΚΙΣ, οι οποίοι με τις προσφυγές τους είχαν ζητήσει την έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ και τον διορισμό της νέας προσωρινής διοίκησης».

Μάλιστα, οι τέσσερις ποδοσφαιριστές ζητούν… «να κηρυχθούν έκπτωτα τα αναφερόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  και να διοριστεί με απόφαση του Δικαστηρίου Σας προσωρινή διοίκηση η οποία θα επιμεληθεί των τρεχουσών υποθέσεων του σωματείου και θα προχωρήσει εντός τεσσάρων μηνών στη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μελών της πρώτης των καθ’ ων, για την εκλογή τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου.

Ως μέλη δε του προσωρινού διοικητικού Συμβουλίου του πρώτου των καθ’ ων σωματείου προτείνουμε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ που είχαν προτείνει οι ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΙΕΟΥ και ΚΙΛΚΙΣ στην αίτησή τους στο Ειρηνοδικείο.

1. Βασίλειος Χατζηαποστόλου του Ιωάννη
2. Χρήστο Σάββα του Νικολάου
3.Ευάγγελο Γραμμένο του Πασχάλη
4. Νικόλαο Τζώρτζογλου του Ιωάννη
5. Ιωάννη Σιγάλα του Βασιλείου
6.Εμμανουήλ Σταυρακάκη του Ιωάννη
7.Ζήση Γρηγορίου του Ιωάννη
8.Βασιλική Δημητρακοπούλου συζ. Αριστείδη Κουλούρη
9. Αντώνη Μακρίδη του Ευαγγέλου
10. Κων/νο Καραφουλίδη του Ευαγγέλου
11.Χαράλαμπο Δρίτσα του Ηλία
12. Ζήνων Νικολαίδη του Μιλτιάδη
13.Δημήτριο Γιαρένη του Κυριάκου
14.Ιωάννη Καλύβα του Ηλία
15.Δημήτριο Φιλίππου του Ιωάννη
16.Παντελή Κωνσταντινίδη
17.Κωνσταντίνο Μότση του Βασιλείου
18.Βασίλειος Αυγερινός
19. Βασίλειο Γκαγκάτση του Χρυσσοστόμου
20.Εμμανουήλ Βαρδάβα του Δημητρίου
21.Ιωάννη Λιάση του Ευαγγέλου