Ήταν απόφαση της… Λισαβόνας

Η εμφάνιση στο Ηράκλειο ήταν απλή η αφορμή. Η απόφαση για το τέλος της συνεργασίας του ΠΑΟΚ με το Χουμπ Στέφενς, είχε παρθεί νωρίτερα, απλά μετά τη σημερινή εμφάνιση, δόθηκε η αφορμή για να ανακοινωθεί.

Αυτός που είχε τον άχαρο ρόλο να την ανακοινώσει στον Ολλανδό, ήταν ο Ζήσης Βρύζας, αφού ο Ιβάν Σαββίδης είναι στη Ρωσία και δεν είναι αυτή η δουλειά του, ενώ ο Τσιστιακόφ δεν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, αλλά έμεινε στην Κρήτη με την οικογένειά του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μίλησε με τον Στέφενς στην Τούμπα, μόλις έφτασε η αποστολή, τον ενημέρωσε ότι η απόφαση της ομάδας είναι να λυθεί η συνεργασία, καθώς υπάρχει η βεβαιότητα ότι η κατάσταση δεν θα διορθωθεί. Ο Στέφενς δεν φάνηκε να νιώθει έκπληξη, αλλά δεν είπε τίποτα. Τα υπόλοιπα είναι διαδικαστική υπόθεση.

Το κλίμα για τον Στέφενς είχε χαλάσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο Ολλανδός είχε χάσει την επαφή με Τσιστιακόφ και Βρύζα, μα κυρίως, είχε πάψει να πείθει και τον Ιβάν Σαββίδη, πως είναι ο προπονητής που θα κάνει τον ΠΑΟΚ ομάδα. Αγωνιστικά η ομάδα γίνεται ολοένα και χειρότερη, στις τάξεις των παικτών δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας που θα στεναχωρεθεί που φεύγει. Ούτε ένας!

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ολλανδός έμενε, επειδή το ήθελε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, διότι οι εισηγήσεις ήταν να τον απομακρύνει. Και η εισήγηση ήταν να συνεχίσει ο ΠΑΟΚ με τον Γεωργιάδη μέχρι το καλοκαίρι.

Τις τελευταίες μέρες υπήρχαν γεγονότα, που έδειχναν ότι η περαιτέρω παραμονή του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να είναι επιζήμια. Τόσο για την ομάδα αγωνιστικά, όσο και για το κλίμα της. Γι΄ αυτό και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πήρε την απόφαση ότι ο Στέφενς πρέπει να τελειώνει.

Την Τετάρτη στη Λισαβόνα, στην προπόνηση της ομάδας, ο Ιβάν Σαββίδης κάλεσε τον Τσιστιακόφ και τον Βρύζα και ανέβηκαν στο δεύτερο διάζωμα, συζητώντας. Από τα πρόσωπά τους, καταλάβαινε ο καθένας ότι η συζήτηση ήταν σοβαρή.

Την Παρασκευή, με την επιστροφή της ομάδας είχαν αρχίσει να φουντώνουν οι φήμες ότι το παιχνίδι με τον Εργοτέλη θα είναι το τελευταίο του Στέφενς. Έτσι κι έγινε.