Μαρκόπουλος: Μεγάλη επιτυχία η πρόκριση

Για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup, ματς με την Μπουντούτσνοστ αλλά και τον ημιτελικό κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος αμέσως μετά τον αγώνα στο Μαυροβούνιο: «Πιστεύω ότι η πρόκρισή μας είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία, αλλά για τον ΠΑΟΚ είναι ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός ότι προκρίθηκε έχοντας κατακτήσει την 2η θέση στο όμιλο και με ομάδες πολύ δυνατές. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την μεγάλη τους προσπάθεια και στους συνεργάτες μου για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα.

Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη μπροστά μας και εμείς οι προπονητές και τα παιδιά στο γήπεδο, γιατί πάμε πλέον σε ένα άλλο επίπεδο, με πολύ πιο δύσκολους αντιπάλους, αλλά νομίζω ότι δείξαμε στο γήπεδο πως όλα είναι θέμα θέλησης. Είναι πολύ σημαντικό γεγονός για παράδειγμα για τον ΠΑΟΚ το ότι κερδίσαμε τρία εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτό δείχνει ότι υπήρχε πολύ μεγάλη θέληση από όλα τα παιδιά που έκαναν και μεγάλη προσπάθεια. Νομίζω ότι για τον ΠΑΟΚ γενικά είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα αυτό που έχουμε κάνει φέτος με την παρουσία μας στο Eurocup».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφερόμενος στα του αγώνα τόνισε «Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς πολύ άγχος, καθώς και οι δύο ομάδες είχαμε περάσει στην επόμενη φάση, οπότε κοιτάξαμε και οι δύο εκτός από το διεκδικήσουμε τη νίκη, αποτέλεσμα για το οποίο μπαίνουμε πάντα στο γήπεδο, να δοκιμάσουμε και ορισμένα πράγματα, ενόψει και των επόμενων υποχρεώσεών μας.

Τέλος για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό δήλωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, αλλά και πάρα πολύ δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατή ομάδα, συγκαταλέγεται στα μεγαθήρια της Ευρώπης, αλλά έχουμε χρόνο ακόμη μπροστά μας για να μιλήσουμε για αυτό το παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο Τζούλιαν Βον δήλωσε περήφανος όπως όλοι για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση, και πως ο αγώνας της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό έχει μεγάλη σημασία για όλους.

Ενώ στάθηκε στην μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στον Δικέφαλο, για να συμμετέχει σε έναν τελικό και στην μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να κάνουν για να το πετύχουν.