Δίωξη στα Ψαχνά για στημένο!

Πειθαρχική δίωξη κατά του Ηρακλή Ψαχνών με βάση άρθρα, που αφορούν χειραγώγηση αγώνα(!) ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, με βάση τις εκθέσεις, που στέλνει η sportradar στην ΕΠΟ…

Το ρεπορτάζ είναι του Άρη Ασβεστά στο sdna.gr

Βασιζομενος σε έκθεση της ΟΥΕΦΑ, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Παναγιώτης Καρράς, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βα΄ρος του Ηρακλή Ψαχνών, ως υπαίτιο για χειραγώγηση του αγώνα με τον Ατρόμητο (0-1), που διεξήχθη στις 23 Σεπτεμβρίου για το Κύπελλο Ελλάδας.

Το εν λόγω ματς, είχε χαρακτηριστεί ύποπτο προς χειραγώγηση από την UEFA, λόγω της στοιχηματικής του δραστηριότητας, όπως αυτή είχε καταγραφεί από την εταιρία Sportradar η οποία είναι συμβεβλημένη με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Το ερώτημα που τίθεται μετά την πειθαρχική δίωξη στον Ηρακλή Ψαχνών, είναι το γιατί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ασχολήθηκε επιλεκτικά με την συγκεκριμένη υπόθεση και όχι και με τους υπόλοιπους πέντε φακέλους με ύποπτα παιχνίδια που έχει στείλει η UEFA στην ΕΠΟ!

Θυμίζουμε, ότι εκτός της αναμέτρησης στα Ψαχνά για το Κύπελλο, ύποπτες προς χειραγώγηση έχουν κριθεί και οι εξής αναμετρήσεις:

– Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 (20/9)
– Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3 (18/10)
– ΠΑΟΚ-Βέροια 4-1 (26/10)
– Ολυμπιακός-Πανθρακικός 5-1 (9/11)
– Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-4 (29/11)

Για όλα αυτά τα ματς, τα στοιχεία που περιέχονται στους φακέλους έχουν σταλεί και στην Εισαγγελία Αθηνών.

Είναι, λοιπόν, απορίας άξιο, πώς και με ποια κριτήρια ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ επέλεξε να ασκήσει δίωξη για το Ηρακλής Ψαχνών-Ατρόμητος και όχι για τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια που επίσης έχουν χαρακτηριστεί ύποπτα!

Αναμένουμε λοιπόν εξηγήσεις για την επιλεκτική αυτή δίωξη, διότι τα ερωτήματα που δημιουργούνται στους Έλληνες φιλάθλους είναι πολλά και εύλογα, την ώρα μάλιστα που η καχυποψία έχει γιγαντωθεί.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Ηρακλής Ψαχνών παραπέμπεται βάσει του άρθρου 20 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ («Προκαθορισμός αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους») και βάσει του άρθρου 22 («Επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα»).

Και στις δύο περιπτώσεις, η ομάδα των Ψαχνών απειλείται με υποβιβασμό. Βάσει κανονισμού, θα κριθεί υπαίτια μόνο εάν και εφόσον αποδειχτεί ότι περισσότεροι από δύο ποδοσφαιριστές της εμπλέκονται στο αδίκημα…