«Εμένα με διώχνουν, δεν φεύγω μόνος μου»

Η λογική έλεγε πως στη συνέντευξη Τύπου ο Αγγελος Αναστασιάδης θα έπαιρνε θέση για την φημολογία περί Εθνικής ομάδας. Και όντως το έκανε, χωρίς να επιβεβαιώσει. Αναλυτικά είπε για το θέμα αυτό: «Γίνεται μία προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τον Αναστασιάδη, τον κόσμο του ΠΑΟΚ, με πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση. Σε όλη μου την καριέρα με έδιωχναν Ποτέ δεν έφυγα. Ποτέ δεν πούλησα ομάδα, ποτέ δεν έκανα τίποτα που να δημιουργήσει πρόβλημα στους άλλους. Όταν ήμουν στην Κύπρο με έπαιρναν ομάδες για να πάω. Τους έλεγα πηγαίνετε στην ομοσπονδία. Αν θέλει να απαλλαγεί από μένα, να συζητήσω. Εγώ δεν φεύγω. Εχει γίνει να είναι κάποιος προπονητής σε ομάδα και σε εθνική. Στο εξωτερικό. Δεν γνωρίζω όμως από πού προέρχονται όλα αυτά. Το να είσαι προπονητής στην Εθνική είναι τιμή. Αλλά δεν μπορώ να έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και να συζητάω με άλλη ομάδα. Οχι Εθνική, η Ρεάλ να έρθει όχι θα πω. Όταν ήμουν στον Εδεσσαϊκό με κάλεσε ο ΠΑΟΚ και τους είπα όχι».

Οσο για το παιχνίδι ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε: «Δεν παίξαμε καλά, αλλά δεν αξίζαμε αυτό το σκορ. Κάναμε πολλά λάθη στην αγωνιστική πειθαρχία τα οποία τα πληρώσαμε. Δεχθήκαμε τρία γκολ από κόντρα επίθεση. Μας λείπει η εμπειρία και τα προβλήματα που είχαμε, στοίχισαν στην ομάδα. Κάποια παιδιά όταν δεν παίζουν είναι βαρόμετρα για την ομάδα. Σήμερα δεν μπορώ να πω ότι τα παιδιά δεν τα έδωσαν όλα. Ετρεξαν πολύ, αλλά άσκοπα και λάθος. Είχαμε απέναντι και μια ομάδα πολύ καλά στημένη στο γήπεδο. Ξέραμε ότι παίζει με αντεπιθέσεις. Το ίδιο έκανε με τον Ολυμπιακό, το ίδιο με τον Ατρόμητο, το ίδιο και με μας σήμερα. Δεν ήταν κάτι που μας ξάφνιασε. Το είχαμε πει. Τρία λάθη τρία γκολ».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Όλα τα μηνύματα είναι ανησυχητικά σήμερα. Άλλες φορές ομάδες δεν φτάνουν μέσα στην περιοχή. Το μόνο ελαφρυντικό είναι ότι μερικά παιδιά είναι νέα σε ηλικία. Αυτή είναι μόνη δικαιολογία που μπορώ να βρω. Και δεν είναι δικαιολογία είναι πραγματικότητα. Στεναχωριέμαι γιατί τρέξαμε σήμερα ήμασταν φρέσκοι ήμασταν καλά».
Για την απουσία του Ρατς είπε: «Ο Ρατς είχε ένα πρόβλημα στην προπόνηση στο γόνατό του. Ηταν και κουρασμένος. Θεωρήσαμε ότι ίσως του κάναμε κακό και να τον χάναμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δε νομίζω ότι το σκορ έγινε έτσι επειδή έλειπε ο Ρατς. Δεν μπορεί μία ομάδα να λέει κάτι τέτοιο όταν κάνει πρωταθλητισμό. Εμάς είναι πολλά τα παιδιά που λείπουν. Σε δυο μέρες έχουμε κι άλλο παιχνίδι. Αλίμονο αν σταθούμε εδώ».

Για το αν επηρέασε τελικά αρνητικά η νίκη στο «Καραϊσκάκη» τόνισε: «Θα φανεί τι ψυχικά αποθέματα έχει η ομάδα, τα παιδιά, εγώ. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Δεν μας αρέσουν οι δικαιολογίες. Υπάρχει μία ομάδα που δεν κάνει αυτά που μπορεί να κάνει. Αυτό πρέπει να ψάξουμε να βρούμε. Εδώ κι ένα μήνα έχουμε πολλή ταλαιπωρία. Δεν θέλω όμως δικαιολογίες. Το ότι παίζουμε με μια ομάδα, η οποία αγωνίζεται στην έδρα της, θέλει να σε κερδίσει, έχει καλό προπονητή και ρόστερ, επόμενο είναι όταν θα κάνεις λάθη θα τα πληρώσεις. Κι εμείς κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε 100%».

Για την υποδοχή του κόσμου στα Γιάννινα τόνισε: «Εγώ όπου πάω να δουλέψω προσπαθώ να κάνω φίλους. Και Δόξα Τω Θεώ, έχω πολλούς φίλους, εκτός από ποδοσφαιριστές, διοικητικό συμβούλιο, τους ανθρώπους όλους που συνεργάστηκα. Και με τον κόσμο τώρα έχω τη σχέση αυτή που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Είναι αμοιβαία η συμπάθεια με εμένα και τον κόσμο. Δεν αλλάζει από το αποτέλεσμα. Και θέλω να ευχηθώ στα παιδιά, στον προπονητή, στη διοίκηση και τον κόσμο καλές γιορτές και μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί μου έδωσαν δουλειά».

Για τον Κατσικά επεσήμανε: «Το μυαλό μου όλο και η σκέψη μου είναι στη Λιβαδειά. Μετά από αυτό το παιχνίδι θα καθίσουμε να συζητήσουμε. Δεν έχω κάνει καμία συζήτηση με τον Κατσικά. Πριν από μία εβδομάδα η συζήτηση μας ήταν εντελώς διαφορετική. Εγω δεν θέλω να φύγει, αλλά αν το έχει αποφασίσει, δεν μπορώ να κάνω τίποτα».