Τα άρθρα που «καίνε» τον Ολυμπιακό

Αν, λέμε αν, ισχύσουν για μια φορά οι Νόμοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις Εκθέσεις των παρατηρητών και της Αστυνομίας, που σε αντίστοιχες περιπτώσεις “τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί” τις ομάδες. Τώρα, και με δεδομένες τις χτεσινές εικόνες, είναι απορίας άξιον τι θα αναφέρουν ενόψει της κλήσης σε απολογία από τα πειθαρχικά όργανα της Λίγκας.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απειλείται με τιμωρία της έδρας της για 1 έως 2 αγωνιστικές και πρόστιμο 60.000 ευρώ, στην περίπτωση που προκύψει έστω και ελαφρύς τραυματισμός από το ποτήρι που δέχτηκε ο Γιάννης Αναστασίου. Ομως, από την στιγμή που στη… μέση είναι ο ΠΑΟΚ και ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου, μάλλον, τα πράγματα θα “κυλήσουν όπως πρέπει”…

Τα δύο επόμενα εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα είναι με τον Πανθρακικό (15/3) και με τον Άρη (30/3). Υπάρχει όμως και το πρώτο παιχνίδι (που θα γίνει στο “Γ.Καραϊσκάκης”) με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος, το οποίο ακόμη δεν έχει οριστεί! Μοναδική κενή ημερομηνία μέσα στον Μάρτιο για το πρώτο ματς  είναι η 12η Μαρτίου. Αν τελικά οριστεί για τότε και ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί έστω με μία αγωνιστική, τότε θα την εκτίσει στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ..   

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 (περί “ρίψεων αντικειμένων”) του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ και συγκεκριμένα στο εδάφιο β), “εάν η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή (σ.σ. πράγμα που συνέβη”), τιμωρείται με χρηματική ποινή 35.000 ευρώ”.

Στο εδάφιο γ) αναφέρεται: “Εάν με την επανέναρξη του αγώνα επαναληφθεί η ρίψη αντικειμένων (σ.σ. πράγμα που επίσης συνέβη) και υπάρξει προσωρινή διακοπή του αγώνα άνω των 15 λεπτών, τιμωρείται με χρηματική ποινή 60.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές 1 έως 2 αγωνιστικών”.

Στην προκειμένη περίπτωση, το εδάφιο γ) δεν βρίσκει εφαρμογή, καθώς δεν είχαμε διακοπή άνω των 15 λεπτών.

Ωστόσο, στο εδάφιο ε) αναφέρεται το εξής: “Εάν από τη ρίψη αντικειμένων υπάρξει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο, επιβάλλονται οι ποινές που αναφέρονται στην περίπτωση γ)”.

Συνεπώς, αν προκύψει (από εκθέσεις, γιατρούς κλπ.) έστω και ελαφρύς τραυματισμός του Γιάννη Αναστασίου, τότε οι “ερυθρόλευκοι” κινδυνεύουν να τους επιβληθεί ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 1 έως 2 αγωνιστικές και 60.000 ευρώ πρόστιμο.