Στους ισχυρούς η Εθνική

Ανακοινώθηκαν σήμερα από την ΟΥΕΦΑ τα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης για την προκριματική φάση του Euro 2016, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου στη Νίκαια της Γαλλίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα είναι επικεφαλής σε έναν από τους εννέα ομίλους που θα δημιουργηθούν με οκτώ ομίλους να απαρτίζονται από έξι ομάδες και έναν από πέντε.

Οι ομάδες που βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και με τις οποίες δεν μπορεί να κληρωθεί η Εθνική είναι οι: Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ρωσία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση 24 ομάδες έναντι 16 που έπαιρναν μέρος από το 1996 μέχρι το 2012, ενώ η οικοδέσποινα Γαλλία θα πάρει μέρος στα προκριματικά χωρίς τα αποτελέσματά της να λαμβάνονται υπόψη, δίνοντας ουσιαστικά “φιλικά” παιχνίδια με αντιπάλους που θα συνθέσουν τον μοναδικό όμιλο με πέντε ομάδες.

Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογία σε κάθε όμιλο προκρίνονται απευθείας στα τελικά, όπως και η καλύτερη τρίτη και των εννέα ομίλων (θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της απέναντι στον πρώτο, τον δεύτερο, τον τέταρτο και τον πέμπτο κάθε γκρουπ) ενώ οι υπόλοιπες οκτώ “τρίτες ομίλων” θα διεκδικήσουν τα τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια σε αγώνες μπαράζ το Νοέμβριο του 2015.