Κίνδυνος λόγω αποβολής της Νίκης

Δεν φαίνεται να είναι τόσο απλή η περίπτωση της Νίκης Βόλου, που είναι προφανές ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να συνεχίσει στο πρωτάθλημα, αλλά το ενδεχόμενο της αποβολής της, προκαλεί πονοκέφαλο στη Λίγκα.

Στο συμβούλιο της διοργανώτριας τέθηκε χθες θέμα από τον Σπανό και τον Μποροβήλο, να πληρώσει η Λίγκα τα 4.100 ευρώ, που χρωστά η ομάδα του Βόλου σε δύο παίκτες, που έβγαλαν απόφαση εις βάρος της,  για να γίνει το παιχνίδι της Νίκης με τον Παναιτωλικό. Η πρόταση απορρίφθηκε, όμως, διότι έτσι θα δημιουργούνταν κακό προηγούμενο και μπορεί να άνοιγε… φάμπρικα.

Η Λίγκα βέβαια, δεν είχε κανένα ιδιαίτερο ζόρι με την Νίκη Βόλου, απλά αν η ομάδα της Μαγνησίας δεν πληρώσει και μηδενιστεί και στα επόμενα δύο παιχνίδια με ΟΦΗ (3/1) και Λεβαδειακό (11/1), θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα και τότε θα υπάρξει πρόβλημα.

Στην περίπτωση αποβολής ομάδας, ενεργοποιείται η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο με την NOVA, που σημαίνει ότι θα κοπούν από κάθε ομάδα 350.000 ευρώ. Πρόκειται για ποσό… ζωτικής σημασίας, για πολλές από τις ομάδες της Λίγκας!

Από την άλλη, όπως γραφει το “Goal” σήμερα, αν η Νίκη δηλώσει αποχώρηση, τότε χάνει αυτή το 80% των τηλεοπτικών χρημάτων…

Η υπόθεση της ομάδας της Νέας Ιωνίας, φαίνεται ότι θα απασχολήσει τη Λίγκα πολύ τις επόμενες μέρες…