Ξύλο στον Δήμο για την…Αγιά Σοφιά

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας προσπαθεί να βάλει φρένο στην τμηματική απαλλοτρίωση του άλσους της περιοχής προκειμένου να κατασκευάσει η ΑΕΚ το νέο της γήπεδο και τα επεισόδια εις βάρος του Δημάρχου και των πολιτών που αντιδρούν στα σχέδια της ΑΕΚ συνεχίζονται.

Μετά τις “επιθέσεις” σε πολίτες που προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της απόφασης για την απαλλοτρίωση του άλσους, ύστερα από την δημοσιοποίηση των ονομάτων και των διευθύνσεών τους, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ, σήμερα έπεσε ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο και φυγαδεύτηκε ο Δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος.

Στο δημοτικό συμβούλιο, όπου παρέστησαν αυθόρμητα και οπαδοί της ΑΕΚ, προφανώς δημότες του δήμου, δημιουργήθηκε ένταση, καθώς ζητήθηκαν εξηγήσεις από την δημοτική αρχή για τη στάση της στο θέμα του γηπέδου.

Όταν ένας δημοτικός σύμβουλος ζήτησε να μπει στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της προσφυγής στο ΣτΕ και της στάσης του Δήμου απέναντι στην κατασκευή γήπεδου, η πρόταση καταψηφίστηκε και αντέδρασαν οι οπαδοι της ΑΕΚ.

Ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος φυγαδεύτηκε από την αστυνομία (!), ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσαν και ψιλές.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΑΕΚ επιθυμεί να κατασκευάσει στην περιοχή γήπεδο κατηγορίας “ΕΛΙΤ”, με αποτέλεσμα να μην της φτάνει το ιδιόκτητο οικόπεδο, και να χρειάζεται να πάρει και κάποια στρέμματα από το διπλανό άλσος.

“Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά μέσα στα όρια του οικοπέδου της και χωρίς να αγγίξει κανείς το δάσος” είναι η θέση του νέου δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας, που τον έχει φέρει στο μάτι του κυκλώνα.

Το σημερινό συμβούλιο είχε ως θέμα την ανάπλαση του άλσους, το οποίο προφανώς βολεύει να είναι στην σημερινή, άθλια, κατάσταση.