Μεταγραφές για… ανέργους

Στο σημερινό της συμβούλιο η ΕΠΟ αποφάσισε να υπάρξει και φέτος μεταγραφική περίοδος για ανέργους ποδοσφαιριστές, που θα κρατήσει μία εβδομάδα και θα ξεκινήσει μετά το τέλος της κανονικής μεταγραφικής περιόδου.

“Το Διοικητιικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με απόφασή του ενέκρινε ομόφωνα την υλοποίηση, και στην τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο, της πρόβλεψης του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών της FIFA για τους «άνεργους ποδοσφαιριστές» (άρθρο 6 του Κανονισμού και των ερμηνευτικών σχολίων, όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ε.Π.Ο.).

Ως ημερομηνία έναρξης της μετεγγραφικής περιόδου για τους «άνεργους ποδοσφαιριστές» ορίστηκε η Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και ως καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 15:00″.

Τι σημαίνει “άνεργος ποδοσφαιριστής”; Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΠΟ, είναι ο ποδοσφαιριστής που το συμβόλαιό του έχει λήξει πριν το τέλος μιας μεταγραφικής περιόδου. Ενολίγοις, οι ομάδες θα μπορούν να αποκτούν παίκτες μέχρι τις 10/2, οι οποίοι έμειναν ελεύθεροι μέχρι και τις 31/1.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΠΟ, “οι αρμόδιες υπηρεσίες της θα λειτουργήσουν το Σάββατο 25/1/2014 από τις 10:00 έως τις 14:00 για παραλαβή-παράδοση επαγγελματικών δελτίων”.