Μεγάλη συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση παραχώρησε ο κόουτς του μπασκετικού ΠΑΟΚ, Μάσιμο Καντσελιέρι.
Ο Ιταλός «μαέστρος» του Δικεφάλου τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων για τις «μάχες» με τη Σολέ, το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τον Κολοσσό αλλά και το μέλλον του στον «ασπρόμαυρο» πάγκο, ενώ του ετοίμασαν και μια έκπληξη, αφού έκανε παρέμβαση στην εκπομπή ο επί χρόνια συνεργάτης και φίλος του, Μάριο Φιορέτι.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για τα παιχνίδια με τη Σολέ:
«Θα είμαι ειλικρινής . Ήθελα να δω το πρώτο παιχνίδι με τη Σολέ, γιατί είναι μια παράξενη ομάδα. Δεν συναντήσαμε ομάδα με τέτοια αθλητικότητα φέτος, αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αυτό που ήθελα να δω από το πρώτο παιχνίδι είναι το πόσο ανταγωνιστική θα μπορούσε να είναι η ομάδα μας. Μπορώ να πω ότι με τον τρόπο που παίξαμε και αυτό που δείξαμε μέσα στο παρκέ, δείχνει ότι η ομάδα μας αξίζει να είναι στους τέσσερις της διοργάνωσης. Εγώ ξέρω το γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά οι παίκτες όχι. Εγώ είμαι ουσιαστικά ένα τίποτα χωρίς τους παίκτες».
Για το παιχνίδι με τη Ρόδο και τη διαιτησία:
«Πιστεύω ότι αξίζαμε απόλυτα να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Κολοσσό στη Ρόδο. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν δύσκολο για εμάς να το διαχειριστούμε και στην άμυνα και στην επίθεση. Ήμασταν σχεδόν σε όλο το παιχνίδι μπροστά με 10- 15 πόντους. Το ματς δεν θα έπρεπε να φτάσει μέχρι το τελευταίο σουτ, να κριθεί στην τελευταία φάση».
Για τη σχέση του με τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την αποθέωση που γνωρίζει:
«Όλο αυτό είναι υπέροχο. Δεν το περίμενα αυτό όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ. Έχει συμβεί και στη Λιμόζ να με αποθεώνουν, αλλά εκεί πήρε περισσότερο χρόνο. Είναι φυσικό όμως να συμβεί αυτό, όταν υπάρχει ένα δέσιμο μεταξύ της ομάδας, του προπονητή και του κόσμου, ακόμα κι αν δεν έχουν ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα μεταξύ τους. Μπορεί να είμαι ο χειρότερος προπονητής, αλλά δίνω το 100% στη δουλειά μου, την κάνω με πάθος κι αυτό ο κόσμος το αναγνωρίζει. Νομίζω είναι ο βασικότερος λόγος που συμβαίνει αυτό».
Στη συνέχεια στην ΕΡΤ έκαναν μια έκπληξη στον προπονητή του ΠΑΟΚ, αφού ένας πολύ καλός του φίλος και πρώην συνεργάτης του, ο Μάριο Φιορέτι, βγήκε στο τηλέφωνο, με τον Μάσιμο Καντσελιέρι να συγκινείται.
Για το δικό του μέλλον στον ΠΑΟΚ κι αν ήθελε να παραμείνει:
«Δεν υπάρχει τίποτα που να με κάνει να θέλω να φύγω από τον ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά υπάρχει θετική συνεργασία με την ομάδα. Αλλά θα πρέπει να κάτσουμε να μιλήσουμε σοβαρά με την ομάδα. Θα πρέπει κι εγώ να σκεφτώ το τι θα κάνω με το μέλλον μου, αλλά η διοίκηση για το πρότζεκτ ενόψει της επόμενης ημέρας. Αν με ρωτούσατε συναισθηματικά, θα σας έλεγα ότι θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να αγοράσω ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη και να μείνω για πάντα εδώ. Αν απαντήσω όμως επαγγελματικά, θα πρέπει να δούμε όλα τα υπόλοιπα, για το πως θα μπορέσει να αναπτυχθεί η ομάδα».