Έρχεται χιονιάς…

Μπορεί τα Χριστούγεννα να πέρασαν με πρωτοφανή ηλιοφάνεια που θύμιζε…Πάσχα, ωστόσο το φαινόμενο ήταν πρόσκαιρο και ακολουθεί σημαντική επιδείνωση του καιρού. που θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αρχικά από την Παρασκευή -δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων- θα κάνουν την εμφάνισή τους τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ χιόνι θα πέσει στα βόρεια ορεινά.

Σάββατο 27-12-2014
Οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα πιθανώς τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα, ωστόσο βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Κυριακή 28-12-2014
Τα σύννεφα θα πυκνώσουν και γρήγορα στα δυτικά θα δώσουν σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και αργότερα την ανατολική νησιωτική χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 
Στα δυτικά, στα κεντρικά, στα βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα θα βρέξει τοπικά, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιόνια βαθμιαία θα πέσουν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Βόρεια και πιθανώς στην Κεντρική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες πρόσκαιρες βροχές και χιόνια στα ορεινά.Η θερμοκρασία θα πέσει!

Τρίτη 30-12-2014 και Τετάρτη 31-12-2014 (Παραμονή Πρωτοχρονιάς)
Το σκηνικό του καιρού περιλαμβάνει βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια τόσο σε ημιορεινά της Κεντρικής χώρας ώσο και και στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας. Τσουχτερό θα είναι το κρύο, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Πηγή: seleo.gr