By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Σήμερα κληρώνει για εκλογές
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedLIFE

Σήμερα κληρώνει για εκλογές

Τhessports
Last updated: 29/12/2014 01:00
Τhessports
Share
SHARE

Δύο μέρες πριν φύγει το 2014, κατά πάσα πιθανότητα φέρνει εκλογές και την πτώση αυτής της κυβέρνησης…

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για πρόεδρο της Δημοκρατίας κι εφόσον ο Σταύρος Δήμας δεν πάρει 180 ψήφους, η Βουλή διαλύεται και πάμε σε εκλογές.

Μετά τις 168 ψήφους της δεύτερης ψηφοφορίας, η κυβέρνησης ψάχνει άλλες 12 ψήφους, που δεν είναι εύκολο να τις βρει.

Στη δεξαμενή των ανεξάρτητων, δεν μαζεύονται οι 12 ψήφοι, “ναζιστικές” ψήφους ο Δήμας δήλωσε ότι δεν θέλει, οπότε η μόνη ελπίδα της κυβέρνησης για να αποφύγει την πτώση, είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ.

Εφόσον η κυβέρνηση δεν βρει τις 180 ψήφους, το Σύνταγμα προβλέπει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών εντός 30 ημερών από τη θυροκόλληση του διατάγματος της διάλυσης της Βουλής.

Μόλις συγκληθεί η νέα Βουλή και συγκροτηθεί σε Σώμα, η πρώτη πράξη που θα κάνει θα είναι η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και στην ψηφοφορία αυτή απαιτούνται επίσης 180 βουλευτές. Εάν ούτε και σε αυτήν την 4η ψηφοφορία το Σώμα δεν καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο, θα γίνει και πέμπτη ψηφοφορία, όπου απαιτούνται 151 βουλευτές, δηλαδή η πλειοψηφία επί του συνόλου.

Εντελώς διαφορετική είναι η διαδικασία σε περίπτωση που ούτε τότε δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στην έκτη ψηφοφορία δεν μπορούν να υπάρχουν νέες υποψηφιότητες, αλλά αναγκαία λαμβάνουν μέρος οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι της πέμπτης ψηφοφορίας. Επίσης, το Σύνταγμα προβλέπει εκλογή Προέδρου με απλή πλειοψηφία επί των παρόντων.

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζουν στον ΠΑΟΚ Ομορούγι και Περσίδης
ΠΑΟΚ: «Πρώτη» για Μάτος – Βιεϊρίνια και σύσκεψη με Σαββίδη!
Έκανε… άνω κάτω τη Λίβερπουλ ο Λόβρεν!
ΠΑΟΚ: Προσθήκες στο τμήμα σκάουτινγκ!
Ο ΠΑΟΚ για τη νέα εποχή και το πρώτο «χτύπημα» του Μάτος!
TAGGED:Εκλογές
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article O AΣ μοιράζει την καυτή πατάτα
Next Article Τέσσερις μεταγραφές και τέλος

Τελευταία νέα

Τέλος από τον ΑΠΟΕΛ ο Γκαρσία
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
8 June, 2026
Ανανέωσε τον Νίκολιτς η ΑΕΚ
SUPERLEAGUE Uncategorized ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
8 June, 2026
H Ρέαλ ζητάει να… αφαιρεθούν οι τίτλοι της Μπαρτσελόνα!
ΔΙΕΘΝΗ
8 June, 2026
«Καμπάνες» για Γιαννακόπουλο και Λεπενιώτη – Δεν τιμωρήθηκε ο Μπαρτζώκας
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
8 June, 2026
Follow US