Το βελούδινο διαζύγιο ΠΑΟΚ-Στέφενς

Ο Χουμπ Στέφενς αναχωρεί αύριο, αφού πρώτα αποχαιρετήσει τους συνεργάτες του στον ΠΑΟΚ, κλείνοντας ένα σύντομο, όπως αποδείχθηκε, κεφάλαιο της προπονητικής καριέρας του. Ο Ολλανδός ήρθε το περασμένο καλοκαίρι, ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που εμφανίστηκαν στους ελληνικούς πάγκους, αλλά το τέλος του ήρθε πρόωρα χωρίς καν να ολοκληρωθεί ο πρώτος χρόνος του συμβολαίου του.

Οι αιτίες που οδήγησαν στο διαζύγιο του Στέφενς με τον ΠΑΟΚ πολλές και σημαντικές. Αυτές δεν προέκυψε τώρα, ούτε στη Μικράς Ασίας περίμεναν το αποτέλεσμα στο Παγκρήτιο για να αποφασίσουν αναφορικά με το μέλλον του 60χρονου προπονητή. Αμφότερες οι δύο πλευρές αν το ήθελαν μπορούσαν να σταθούν και να κοιτάξουν μόνο τα αρνητικά αυτής της 8,5 μήνης συνεργασίας. Ομως, δεν το έκαναν. Ούτε οι παράγοντες, ούτε ο Στέφενς.

Ο Ολλανδός με την στάση του από το βράδυ της Κυριακής έδειξε ότι είναι επαγγελματίας. Με την στάση του έβγαλε προς τα έξω τον χαρακτήρα του. Χωρίς πολλά λόγια, δίχως πολλές κουβέντες και συζητήσεις αποδέχθηκε την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη. Απλά, πρόσεξε (και για το ίματζ του) το διαζύγιο να είναι βελούδινο, χωρίς να θέλει να επιβαρύνει κι άλλο το αρνητικό κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας. Το μόνο που ζήτησε ήταν να κλείσουν πολύ γρήγορα τα διαδικαστικά θέματα, που αφορούν το οικονομικό σκέλος του διαζυγίου.

Στον ΠΑΟΚ ήταν προετοιμασμένοι και γι’ αυτό το κομμάτι. Σαββίδης και διοίκηση γνώριζαν πως θα έπρεπε μέχρι τις 31 Μαρτίου να απαντήσουν στον Στέφενς, αν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αν δεν το έκαναν μέχρι τότε και αποφάσιζαν λίγο αργότερα τη λύση του συμβολαίου μαζί του, θα έπρεπε να καταβάλλουν περισσότερα χρήματα από τις δόσεις της φετινής σεζόν.

Ο Ολλανδός θα λύσει την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, το ίδιο και ο Λόκχοφ, αφού πρώτα εισπράξει όλα τα χρήματα που προβλέπονται για τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου, και τις δόσεις δηλαδή μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο. Κι από αυτό το γεγονός προκύπτει, ότι ο Ολλανδός δεν είχε προπληρωθεί ολόκληρο το συμβόλαιο της πρώτης χρονιάς. Μπορεί με την υπογραφή του να είχε εισπράξει ένα σεβαστό ποσό από τον Ιβάν Σαββίδη, ως δέλεαρ και για να πει το ναι, όχι όμως και ολόκληρο το ποσό (καθαρά άγγιζε το 1,2 εκατ. ευρώ), όπως λεγόταν επί μήνες.

Ο Στέφενς αποτέλεσε ένα κρίκο της αλυσίδας του φετινού ΠΑΟΚ. Μπορεί να είχε πολλά μειονεκτήματα, μπορεί να του χρεώνονται πολλά, δείχνει όμως με την στάση που κρατάει, ότι στην Τούμπα συνεργάστηκαν για 8,5 μήνες με έναν επαγγελματία.