Στην Κέρκυρα υπάρχουν…. δύο Κέρκυρες!

Η «κανονική» Κέρκυρα, δηλαδή η ΠΑΕ Κέρκυρας φυσική συνέχεια του ΑΟ Κέρκυρας, διαλύθηκε πέρσι λόγω χρεών και μετά τον υποβιβασμό της στη Φούτμπολ Λιγκ. Την ίδια εποχή μια άλλη ομάδα του νησιού, η Κασσιόπη, ανέβηκε από την Γ’ στην Β’ Εθνική και προκειμένου να μπορέσουν αμφότερες οι ομάδες να «ζήσουν» αποφασίστηκε να υπάρξει μια ομάδα που θα εκπροσωπεί το νησί στην κατηγορία.

Στη Φούτμπολ Λιγκ αγωνίζεται η Κασσιόπη με τα ίδια χρώματα του ΑΟ Κέρκυρας, χρησιμοποιώντας την ίδια έδρα, το ΔΑΚ Κέρκυρας, αλλά δεν είναι ο… ΑΟ Κέρκυρας! Σας μπερδέψαμε; Ελπίζουμε πως όχι…

Το σίγουρο είναι πως οι φίλοι του Ηρακλή που βρέθηκαν εκεί την Καθαρά Δευτέρα διαπίστωσαν με τα μάτια και τα αφτιά τους πως κάποιοι παράγοντες της Κασσιόπης θέλουν να κερδίσουν μέσα από την σύνδεση τους με τον ΑΟ Κέρκυρας. Στ ντέρμπι, όπου οι κυανόλευκοι πήραν τη νίκη, αναρτήθηκε πανό στα κάγκελα της εξέδρας, που έως πέρσι, επί ΑΟ Κέρκυρα, κάθονταν οι γνωστοί φίλοι της ομάδας οι Vourligans, με μήνυμα ευδιάκριτο: «Ο Α.Ο. Κέρκυρα είναι εδώ…».

Λίγο αργότερα, από τα μεγάφωνα του σταδίου ακούστηκε ο παραδοσιακός ύμνος του ΑΟΚ («Η ομάδα είναι μόνο μια…») και τα δύο περιστατικά έρχονται να προστεθούν, στη λογική της «σύνδεσης» της Κέρκυρας με τον ΑΟ Κέρκυρα.  «Η ομάδα αποτελεί τη φυσική συνέχεια του ΑΟ Κέρκυρα», η εξήγηση που δόθηκε από διοικητικούς παράγοντες της Κασσιόπης. Κάτι που οι παραδοσιακοί φίλοι της Κέρκυρας, παλαίμαχοι της ομάδας και οι Vourligans δεν το δέχονται και αντιδρούν έντονα.