«Γκρινιάζει» ο Αλαφούζος

Με παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα και όσα έγιναν χθες, ενώ καταφέρθηκε εναντίον της Λίγκας, του Σαρρή και του Μαρινάκη.

«Πήρα να διαμαρτυρηθώ για την προκατάληψη εναντίον του Παναθηναϊκού. Δηλαδή εσείς εννοείται ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει κακή διαιτησία, στημένα παιχνίδια, κακουργηματικές έρευνες, δεν υπάρχουν συνομιλίες με κινέζικα τηλέφωνα μεταξύ του κ. Σαρρή και του κ. Μαρινάκη, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα και ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάθεται και να αποδέχεται αυτή την κατάσταση για να μην τον λένε γραφικό… Το ότι υπάρχουν, το γνωρίζετε ακόμη κι εσείς. Σπανίως παρεμβαίνω, πέρσι παρενέβην γιατί θεωρούσα πως δημιουργείτε κίνδυνο για το θέμα της αδειοδότησης και κακώς είχα χάσει την ψυχραιμία μου. Ενώ λέγατε ότι είχε θέματα ο Παναθηναϊκός, αποδείχτηκε ότι δεν είχε κανένα θέμα. Όταν έβλεπα ένα σύστημα που έχει η ΕΠΟ, με δημοσιογράφους που επηρεάζει, και διοχέτευε ανακριβείς πληροφορίες για το φάκελο του Παναθηναϊκού, όφειλα να πάω σαν πρόεδρος του ΠΑΟ στην ΕΠΟ, να του πω τις ευθύνες που έχει, να του επισημάνω τι λέει η UEFA και τι θα κάναμε εμείς», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Για το θέμα που προέκυψε για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, είπε: «Κάναμε φασαρία στο προηγούμενο συμβούλιο και τους είπαμε ότι οι καιρικές συνθήκες στα Γιάννενα είναι κακές, για να πας και να γυρίσεις. Το να γυρίσει μια ομάδα από τα Γιάννενα το βράδυ δεν είναι εύκολο. Είναι ίσως το πιο προβληματικό γήπεδο στην Ελλάδα και δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα του αγωνιστικού χώρου, αλλά και σε αυτό της πρόσβασης. Καμία εισήγηση του Παναθηναϊκού στη SuperLeague δεν έχει γίνει δεκτή μέχρι σήμερα. Ζητήσαμε κάτι καλοπροαίρετα, γιατί είδαμε ότι είχαμε ένα πολύ κακό καιρικό σύστημα που θα ερχόταν. Γιατί να μη διαμαρτυρηθούμε, όταν ζητάμε να πάει νωρίτερα το παιχνίδι και τελικά αποδεικνύεται πως ο καιρός ήταν κακός και θα είχαμε πρόβλημα να ξέρουμε. Καταθέσαμε ένα αίτημα, η Nova είπε πως δεν έχει πρόβλημα και η SuperLeague το απέρριψε. Το θέμα του παγετού αναφέρθηκε γιατί πριν λίγα χρόνια, με διαιτητή τον περίφημο κύριο Σπάθα, παίχτηκε ένα παιχνίδι με πάγο. Υπάρχει μια μόνιμη αρνητική στάση της SuperLeague απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αν το αίτημα το είχε κάνει ο Αστέρας του κ. Μποροβήλου ή ο Ολυμπιακός που έχει τα μέσα, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, γιατί δεν ήταν ένα παράλογο αίτημα. Η παράκλησή μου σε σας, είναι να αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό με λίγο καλύτερη προαίρεση».

Στη συνέχεια «επιτέθηκε» ξανά στον πρόεδρο της SuperLeague, Γιώργο Μποροβήλο, λέγοντας: «Όταν υπάρχει κακουργηματική δίωξη σε εξέλιξη, είναι δυνατό να μην το βάζουμε στο τραπέζι; Δηλαδή πρέπει να αποδεχόμαστε τη διαφθορά; Ο κ. Μποροβήλος είναι υπό έλεγχο κακουργηματικά και ο νέος πρόεδρος της SuperLeague δεν θα έπρεπε να ερευνάται για κακουργήματα. Αλλά είναι σύνηθες στην Ελλάδα να μην έχουμε πια αντισώματα για τη διαφθορά. Υποθέτω γνωρίζετε την παροιμία για τη γυναίκα του Καίσαρα… Εκτός από το θέμα της κακουργηματικής κατηγορίας, για τον Παναθηναϊκό έχει και το θέμα ότι ήταν ο διαιτητής στον αγώνα της Ριζούπολης. Υπάρχει ένα σύστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως έχει φανεί από τη διαιτησία και όχι μόνο, όπου πολλές άλλες ομάδες αισθάνονται πως αν δεν το προσκυνήσουν, θα έχουν πρόβλημα».

Επίσης στάθηκε και στον διαιτητή του αγώνα με τον ΠΑΣ. «Με τον Αρετόπουλο έχουμε τεράστια προβλήματα εμείς σαν Παναθηναϊκός. Δεν θα έπρεπε να εκφράσουμε τις επιφυλάξεις μας και να ζητήσουμε το 50-50; Στη συνεδρίαση της SuperLeague είχαμε πει ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα βασικό αίτημα, να μην αδικείται συστηματικά για τη διαιτησία. Αν αυτό συμβεί, θα κάνουμε ανένδοτο αγώνα. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πολεμάμε μετωπικά ένα σύστημα που θεωρούμε πως δεν λειτουργεί υπό κανόνες διαφάνειας».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Δεν λέω ότι είμαστε φαβορί. Αυτή η νίκη ίσως είναι 15-20 εκατ. ευρώ, ίσως και παραπάνω. Όταν έχεις μια διαιτησία που φοβάσαι και ξέρεις ότι από αυτή μπορείς να χάσεις βαθμούς, τι πρέπει να κάνω ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού; Να περιμένω ή να επισημάνω αυτά που έχουν συμβεί για να φέρω το διαιτητή σε δύσκολη θέση για να μην ξανακάνει τα ίδια. Δεν είναι αυτό ακρότητα, ούτε το γκολ του Πανιωνίου ή το πέναλτι του Κολοβού. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να καταλαβαίνουμε όποτε συμβαίνουν λάθη και να τα δεχόμαστε. Ο κ. Αρετόπουλος στον αγώνα με τον Πλατανιά μάς είχε δώσει ένα φάουλ. Ένα φάουλ!».

Τέλος, αναφέρθηκε και στα επεισόδια στον χθεσινό αγώνα: «Τα χθεσινά επεισόδια των οπαδών μας είναι καταδικαστέα, ζητάμε συγγνώμη και θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές, όπως ενημερώσαμε και με γράμμα. Δεν συμφωνούμε καθόλου με τη βίαια συμπεριφορά κάποιων οπαδών μας. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν εξοργισμένος με εσωτερικά κι άλλα θέματα στο παρελθόν, αλλά έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και σιγά-σιγά έχει περιοριστεί η βία».

Απόδοση: sentragoal.gr