Δύο μέρες… κάγκελο για 50 ευρώ!!!

Δύο μέρες στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας θα υποχρεωθεί να μείνει ένας συμπολίτης μας, ο οποίος συνελήφθη την Δευτέρα (05/01) στην Πάτρα γιατί χρωστάει στην εφορία το αστρονομικό ποσό των 50 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση του δήμου Πατρέων, για το περιστατικό ενημερώθηκε αργά το μεσημέρι ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να λυθεί το ζήτημα. Συνεργάτης του όμως, που επικοινώνησε με την αστυνομία, έλαβε την απάντηση ότι η κράτηση του πολίτη δεν μπορεί να τερματιστεί, καθώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχε δημόσιο ταμείο ανοιχτό για να πληρωθεί το παράβολο.

Και επειδή ως γνωστόν την Τρίτη (06/01) είναι η αργία των Θεοφανείων, ούτε τότε θα μπορέσει να καταβληθεί το ποσό. Κάτι που σημαίνει ότι ο άτυχος πολίτης θα αναγκαστεί να παραμείνει στα κρατητήρια δύο μέρες.

“Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εκφράζει την οργή του για την περιπέτεια συμπολίτη μας, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, για ανεξόφλητο χρέος 50 ευρώ, προς την εφορία.

Την ίδια στιγμή, που τραπεζίτες, μεγαλοκαναλάρχες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες οφείλουν στο δημόσιο αμύθητα ποσά, αλλά ουδείς τους υποχρεώνει να εξοφλήσουν τα χρέη τους, η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, εξαντλεί την αυστηρότητά της σε φτωχούς ανθρώπους” αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Πηγή : seleo.gr