Ζεβροσένκο και Λάζος στη ΧΑΝΘ

Δυο μορφές του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και τον Αλεξέι Ζεβροσένκο, φιλοξένησε το Μουσείο του Μπάσκετ της ΧΑΝΘ.

Ο Ζεβροσένκο, που σε ηλικία 34 ετών αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ, μετά από μια πλούσια καριέρα σε Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ντινάμο Μόσχας, Κίμκι, Λοκομοτίβ Κουμπάν, επισκέφθηκε πρόσφατα την Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον αδελφικό του φίλο Λάζαρο Παπαδόπουλο (αμφότεροι γεννήθηκαν στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας), και από κοινού ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Προέδρου της επιτροπής του Μουσείου της ΧΑΝΘ Γιωργή Μπουσβάρου να επισκεφθούν το Αθλητικό Κέντρο “Μίμης Τσικίνας”.

Ο Ζεβροσένκο, που πλέον έχει αναλάβει Διευθυντής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας του Μπάσκετ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Μουσείο και όπως εξήγησε στα στελέχη της ΧΑΝΘ, στόχος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι να δημιουργήσει επίσης ένα Μουσείο που θα περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες στιγμές του Ρωσικού μπάσκετ. 

Παπαδόπουλος και Ζεβροσένκο έγραψαν τις εντυπώσεις τους στο βιβλίο επισκεπτών της ΧΑΝΘ και ευχαρίστησαν τους υπευθύνους του συλλόγου μας για την πρόσκληση. Το “παρών” κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους έδωσαν ο Διευθυντής Αθλητισμού της Αδελφότητας Γιώργος Πετρίδης κι ο τεχνικός σύμβουλος όλων των τμημάτων μπάσκετ της ΧΑΝΘ , Μιχάλης Γιαννουζάκος.