Aνακοίνωση κατά ΠΑΕ κι αστυνομίας

Το βράδυ έγινε η συγκέντρωση των εκπροσώπων των Συνδέσμων Φίλων του ΠΑΟΚ και στο τέλος της, εξέδωσαν μια πολύ σκληρή και επιθετική ανακοινωση, που στρέφεται κατά της αστυνομίας, αλλά και της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής :

Μέσα στις τελευταίες μέρες είχαμε δύο περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν, σε πρώτη ανάλυση, το συνδεσμιακό χώρο του ΠΑΟΚ, αλλά, με μία πιο γενική ματιά, και όλους όσους θέλουν να αποκαλούνται οπαδοί του ΠΑΟΚ. Το πρώτο περιστατικό έχει να κάνει με το βούλευμα που αφορά τα άτομα που είχαν μπει στο στόχαστρο της αστυνομίας τον Ιούνιο του 2012 και το δεύτερο περιστατικό είναι η πρόσφατη εισβολή-«έρευνα» στον ΣΦ ΠΑΟΚ Αμπαλαέα.

Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο και ας πληροφορήσουμε κάθε καλοπροαίρετο ενδιαφερόμενο ότι η μυθική hollywood-ιανή υπερπαραγωγή που στήθηκε τον Ιούνιο του 2012 κατέρρευσε παταγωδώς. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αποδίδονται κατηγορίες σε 42 οπαδούς του ΠΑΟΚ, ενώ το δικαστικό συμβούλιο τους απαλλάσσει από την πράξη της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, το δικαστικό συμβούλιο, με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσει από κάθε κατηγορία 111 άτομα, οπαδούς του ΠΑΟΚ, τα ονόματα των οποίων είχαν συμπεριληφθεί στο ίδιο κατηγορητήριο.

Για όσους δεν θυμούνται, μιλάμε για το θερμό καλοκαίρι του 2012, όπου ο πολυμήχανος και ακούραστος Αθηναγόρας Παζαρλής μαζί με τα υπόλοιπα τσακάλια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν εξαρθρώσει περίπου 4-5 «εγκληματικές οργανώσεις» μέσα σε ένα μήνα. Σήμερα και παρά τις άπειρες βλακείες που ακούστηκαν και γράφτηκαν με αφορμή αυτή την υπόθεση, παρά τα εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα, παρά τα μακροσκελή ρεπορτάζ, κυρίως σε ξεφτιλισμένα καθεστωτικά ΜΜΕ που παπαγαλίζουν χωρίς ίχνος ντροπής τις μπατσικές φαντασιώσεις, έχουμε τα εξής δεδομένα:

Από τους 153 οπαδούς του ΠΑΟΚ που κατηγορήθηκαν για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση οι 111 απαλλάσονται απο κάθε κατηγορία! Τόσο οργανωμένη ήταν η επιχείρηση, τόσο αξιόπιστα ήταν τα στοιχεία, τόσο «δεμένη» ήταν η υπόθεση, τόση δουλειά έκανε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ, που οι 111 από τους 153 δεν θα δικαστούν ποτέ, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον τους. Όσο για τους 42 που θα δικαστούν, αυτοί απαλλάσονται από την πράξη της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης προτού καν ξεκινήσει το δικαστήριο!

Μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια; 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ προφυλακίστηκαν τότε γιατί θεωρήθηκαν αρχηγοί εγκληματικής οργάνωσης, αλλά σήμερα οι δικαστές μας λένε ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Αυτή είναι η ελληνική δημοκρατία και αυτή είναι η λειτουργία των θεσμών στην περήφανη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Βέβαια, όλα αυτά ήταν αναμενόμενα: Οι ΣΦ ΠΑΟΚ με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τον Ιούλιο του 2012 έλεγαν:

«Στις μέρες που βρισκόμασταν με τις ώρες έξω από τα δικαστήρια, για να δώσουμε λίγο κουράγιο σε συγγενείς-φίλους και για να δηλώσουμε ευθαρσώς την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα αδέρφια μας, μιλήσαμε με πολλούς δικηγόρους που γνωρίζουν τον τρόπο δράσης της αστυνομίας. Όλοι συμφώνησαν ότι η κατηγορία περί “εγκληματικής οργάνωσης” είναι εντελώς αυθαίρετη και δεν δίστασαν να προβλέψουν ότι θα καταπέσει στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, η αστυνομία προτιμάει να τοποθετεί αυτή την κατηγορία γιατί συνιστά διαρκές έγκλημα και για να προσδώσει ένα άρωμα επικινδυνότητας, τόσο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, όσο και στους συλληφθέντες. Επιπλέον, μας εξήγησαν ότι όσο πιο εντυπωσιακά ξεκινάνε αυτές οι υποθέσεις, τόσο πιο γρήγορα ξεφουσκώνουν στο πέρασμα του χρόνου».

Παρά την εκωφαντική δικαστική σφαλιάρα – η οποία θάφτηκε επιμελώς απο όσους σπεύδουν να καταδικάσουν τους πάντες χωρίς δίκη, η ακούραστη ελληνική αστυνομία συνεχίζει το τεράστιο έργο της. Λίγες μέρες πριν είχαμε νέα εισβολή-«έρευνα» στον ΣΦ ΠΑΟΚ Αμπαλαέα, νέα στοιχεία, νέες συλλήψεις και νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες με 8 κράνη, ένα πυρσό, δύο κάσες με άδεια μπουκάλια, μία ψησταριά και 5 ψωμάκια με γύρο χωρίς ντομάτα, κάτι που θα ερευνηθεί απο ειδικά κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής. Οι γνωστές φωτογραφίες με τα «εγκληματικά» ευρήματα γέμισαν τις σελίδες και τις ιστοσελίδες των συνεργαζόμενων με την αστυνομία ΜΜΕ, αλλά πλέον δεν υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος που θα τους πιστέψει.

Όποιος κάνει τον κόπο να συσχετίσει τα δύο περιστατικά θα βγάλει τα συμπεράσματα του. Θα καταλάβει ότι μιλάμε για μία κλιμάκωση της αστυνομοκρατίας, που βιώνουμε σήμερα σε κάθε επίπεδο και την εδραίωση της γελοίας νοοτροπίας «Καλά, εμείς τους πιάνουμε και εσείς τους αφήνετε;». Θα καταλάβει ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι υπάλληλοι που πληρώνει, για να έχει επαφή με τον κόσμο της ομάδας και να αφουγκράζεται τα προβλήματα του, δεν άκουσε, δεν είδε και δεν έμαθε τίποτα για όσα γράφουμε παραπάνω. Θα καταλάβει ότι ο μπάτσος που αλωνίζει μέσα στα γραφεία της ΠΑΕ δεν έχει καμία διάθεση να εργαστεί σαν εκπρόσωπος της ΠΑΕ στις συσκέψεις με την αστυνομία, γιατί θεωρεί ότι είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της αστυνομίας μέσα στην ΠΑΕ.

Εκτός απο αυτά, θα καταλάβει και κάτι πολύ πιο σημαντικό: όσο δεν ασχολούμαστε με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας αυτά, καλώς ή κακώς, δεν μπορούν να θεωρούνται δεδομένα. Καλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να είναι σε εγρήγορση και να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

 

ΥΓ.Ποικιλίδης,Βρύζας,Ζαγοράκης,Γεροντίδης,Γκαγκάτσης,Μαυροφρύδης,

Ιωσηφίδης και όλα τα απόβλητα της εθνικής και του βάζελου πάρτε τον μπούλο.

Οι Σύνδεσμοι:

ΝΕΑΠΟΛΗ,ΘΥΡΑ 4,ΕΥΟΣΜΟΣ,ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ,ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ,CLUB ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,ΤΟΥΜΠΑ,ΑΜΠΑΛΑΕΑ,ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ,ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ,

ΠΑΝΟΡΑΜΑ,ΠΟΛΙΧΝΗ,ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ,ΚΟΡΔΕΛΙΟ,

WEST REBELS ΚΟΖΑΝΗ,

ΛΕΠTΟΚΑΡYΑ,ΚΟΥΦΑΛΙΑ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ,ΒΕΡΟΙΑ,ΒΑΛΜΑΔΑ,ΧΑΛΑΣΤΡΑ,

ΚΟΜΟΤΗΝΗ,ΣΕΡΡΕΣ,ΣΙΝΔΟΣ,

ΚΡΗΝΗ,ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ,ΠΕΡΕΑ,ΘΕΡΜΗ,ΕΠΑΝΟΜΗ,

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙO ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ,ΒΕΜ,ΕΔΕΣΣΑ,ΜYΤΙΛΗNΗ,ΚΑΡΔΙΤΣΑ,

ΒΟΡΕΙΟΙ,

ΜΑΛΓΑΡΑ,ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ