Στη φυλακή ο Γκίκα Ποπέσκου και ο μάνατζερ του Λάζαρ!

Σοκ στο Ρουμάνικο ποδόσφαιρο! Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε σήμερα στην Ρουμανία η είδηση ότι ο Γκίκα Ποπέσκου, ένα από τα μεγάλα αστέρια του ρουμανικού ποδοσφαίρου (Μπαρτσελόνα, Τότεναμ, Αϊντχόφεν, Γαλατασαράι και 115 φορές διεθνής) οδηγήθηκε στη φυλακή μαζί με άλλους 7 ποδοσφαιρικούς παράγοντες, κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα!

Οι ποινές δεν είναι εφέσιμες και οι 8 καταδικασθέντες οδήγηθηκαν στις φυλακές για να τις εκτίσουν!

Πρόκειται για τον Γκίκα Ποπέσκου, που τιμωρήθηκε με φυλάκιση τριών χρόνων κι ενός μήνα, τον Τζορτζ Κόπος (πρώην μεγαλομέτοχος της Ραπίντ Βουκουρεστίου), τον Μιχάι Στόικα (γενικός διευθυντής της Στεάουα), τον Κριστιάν Μπορτσέα (πρώην μεγαλομέτοχος της Ντιναμό), τα αδέρφια Βίκτορ και Ίοαν Μπεκάλι, που είναι μάνατζερ του Λάζαρ (αλλά και το Γκοϊάν του Αστέρα Τρίπολης) και πολλών άλλων Ρουμάνων παικτών, τον Ζαν Παντουρεάνου (επίτιμος πρόεδρος της Γκλόρια Μπίστριτσα, 77 χρονών!) και τον Γκεόργκε Νετόιου (πρώην παράγοντας της Κραϊόβα).

Οι 8 καταδικάστηκαν για 12 περιπτώσεις μεταγραφής παικτών στο εξωτερικό από τις Ντιναμό Βουκουρεστίου, Ραπίντ Βουκουρεστίου, Οτελούλ Γκαλάτι και Γκλόρια Μπίστριτσα,  από το 1999 μέχρι το 2005. Υπολογίζεται οτι από τις μεταγραφές αυτές το ρουμανικό δημόσιο έχασε φόρους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι ομάδες έχασαν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, καθώς κινήθηκαν χρήματα κάτω από το τραπέζι και οι παράγοντες δεν δήλωσαν τα ακριβή ποσά των μεταγραφών.