Άλλον περίμεναν, άλλος ήρθε

Το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Μακεδονία βρέθηκαν οι άνθρωποι του Απόλλωνα Καλαμαριάς για να υποδεχθούν τον Ελίας Ρικάρντο Φιγκερόα. Τον Ουρουγουανό φορ που συμφώνησε να δοκιμαστεί με τους «κοκκινόμαυρους». Μόνο που αντί γι’ αυτόν, ήρθε άλλος.

Ενώ περίμεναν τον Φιγκερόα, πρώτος έφθασε στη Θεσσαλονίκη ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή, ο Πάουλο Γκαρσία, ο οποίος πάντως διαβεβαίωσε τους ανθρώπους του Απόλλωνα ότι το βράδυ θα έρθει στην πόλη ο πελάτης του, αφού πήρε διαφορετική πτήση.

Όσο για τον Ελίας Ρικάρντο Φιγκερόα, πρόκειται για Ουρουγουανό επιθετικό, ο οποίος θα συμμετάσχει τις επόμενες ημέρες στις προπονήσεις των «κοκκινόμαυρων» κι αν ικανοποιήσει τότε θα αποκτηθεί.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το βιογραφικό του 26χρονου ποδοσφαιριστή. Υπήρξε διεθνής με τις μικρές εθνικές της Ουρουγουάης (αγωνίστηκε μαζί με τον Λουίς Σουάρες της Μπαρτσελόνα), ενώ κατά την πρώτη θητεία του Ζοζέ Μουρίνιο στην Τσέλσι είχε δοκιμαστεί στους «μπλε».

Πάντως σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της Ουρουγουάης τα τελευταία χρόνια η καριέρα του βρίσκεται σε πτωτική πορεία, ενώ αντιμετώπισε και προβλήματα με το αλκόολ. Ωστόσο το καλό βιογραφικό του οδήγησε στους ανθρώπους του Απόλλωνα να τον καλέσουν για να δοκιμαστεί. Από το 2005 ως το 2012 αγωνίστηκε με τη φανέλα της Λίβερπουλ του Μοντεβιδέο, ενώ τελευταία ομάδα του ήταν η Χουατσιπάτο της Χιλής.