Δικαίωση Forthnet για τα τηλεοπτικά

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε την Forthnet για την υπόθεση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας, αναγνωρίζοντας ως άκυρη την παραχώρησή τους για την τριετία 2013-2016, στην Κυπριακή εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων “Media Goal LTD”.

Μάλιστα η Forthnet εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Το Γραφείο Τύπου της Forthnet ενημερώνει ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ. αριθμ. 731/2014 απόφασή του, δικαιώνει πλήρως την θέση της εταιρείας μας καθώς αναγνωρίζει ως απολύτως άκυρη την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ με την οποία παραχωρήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος, για την τριετία 2013-2016, στην Κυπριακή εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων «Media Goal LTD».

Η Forthnet είχε επανειλημμένως καταγγείλει το παράνομο της απόφασης να αναθέσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κυπριακή εταιρεία «Media Goal Ltd», παρά το γεγονός ότι ο Νόμος – και συγκεκριμένα το άρθρο 84 του Ν. 2725/1999 – επιτρέπει την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που χειρίζεται η ΕΠΟ μόνο σε νόμιμους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. Επισημαίνουμε ότι για το ανωτέρω θέμα αλλά και για προηγούμενη αντίστοιχη παραχώρηση υφίσταται σε εξέλιξη έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων.

Μετά και τις ανωτέρω εξελίξεις, ευλόγως αναμένουμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ ότι θα προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να σταματήσουν οι συνέπειες μίας καταφανώς παράνομης απόφασης, καθώς επίσης και ότι θα προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τα εν λόγω τηλεοπτικά δικαιώματα, τηρώντας αυτή τη φορά όλα όσα ο Νόμος ορίζει”.

H ΕΠΟ από την πλευρά της, απάντησε ότι η απόφαση που βγήκε σήμερα δεν είναι τελεσίδικη, επισημαίνει ότι η ίδια κινείται πάντα εντός των ορίων της νομιμότητας και τονίζει ότι η Forthnet επιχείρησε να συμφωνήσει με την Media Gold Ltd για να πάρει δικαιώματα ματάδοσης του Κυπέλλου, αλλά αφού δεν κατάφερε να συμφωνήσει με την εν λόγω εταιρία, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του κύρους του διαγωνισμού.