“Παράδειγμα προς αποφυγή”

Ο Φερνάντο Σάντος δεν κρύφτηκε πίσω από το… δάχτυλό του, θεωρώντας αποτυχημένο το τεστ για την Εθνική μας ομάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός, όντας ιδιαίτερα εκνευρισμένος και ανήσυχος μετά την ήττα από την Κορέα, τόνισε:

«Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο πως κάποια χαρακτηριστικά που έχουμε πάντα, σήμερα μας έλειπαν και αυτό είναι ανησυχητικό. Σήμερα δεν δείξαμε διάθεση, με εξαίρεση ένα τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχαμε τα τρία δοκάρια. Προσπαθήσαμε και στο δεύτερο όμως δεν ήταν αρκετό, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είχαμε την απαραίτητη διάθεση και συγκέντρωση σε αυτόν τον αγώνα.

Απεχθάνομαι την ήττα, θέλω να κερδίζω συνέχεια, όμως σήμερα με εκνεύρισε περισσότερο το γεγονός ότι δεν αντιδράσαμε. Παρόλο που παίξαμε με δύο επιθετικούς δεν περάσαμε τη μπάλα μπροστά και δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Το σημερινό ματς αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για να μην υποτιμήσουμε αντίπαλο άλλη φορά».

Όσο για το τελευταίο του παιχνίδι μπροστά στο ελληνικό κοινό: «Σίγουρα είναι ένας επιπρόσθετος λόγος αυτό το γεγονός, ήθελα να αποχαιρετήσω τον κόσμο με μια νίκη. Σίγουρα δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία στο Μουντιάλ. Εκεί θα έχουμε πάθος, σήμερα οι αντίπαλοί μας ήταν πιο φρέσκοι, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί δικαιολογία για την ήττα».