Ο καιρός σήμερα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής χώρας και του Αιγαίου, αλλά και επιδείνωση του καιρού από αργά το απόγευμα και από τα νότια με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -2 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 10 στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 7 βαθμούς στην Ήπειρο, από 2 έως 9 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς, ενισχυόμενοι σε μέτριους 5 μποφόρ και τοπικά ισχυρούς 6 μποφόρ.

Νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες κατά τις βραδινές κυρίως ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

(meteo)