“Εγώ είμαι χαφ”

Ο Χέντβιγκες Μαντούρο μίλησε στην κάμερα της Nova ενόψει του αγώνα της Κυριακής με την Βέροια και βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί σε διάφορα θέματα, καθώς αυτή ήταν η πρώτη του συνέντευξη στην Ελλάδα.

Ο Ολλανδός χαφ γνωρίζει πως την Κυριακή μπορεί να παίξει στο κέντρο της άμυνας, μαζί με τον Κατσουράνη, καθώς λόγω του τραυματισμού του Βίτορ, δεν υπάρχουν (πολλές) επιλογές, και βρήκε την ευκαιρία να μας… συστηθεί.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Μαντούρο :

«Η προσπάθεια για την ομαλή προσαρμογή μου εδώ εξελίσσεται πραγματικά καλά. Ακόμη πιο γρήγορα κι απ« όσο περίμενα αλλά πραγματικά καλά. Ο κόσμος είναι – ειλικρινά – καλός εδώ κι η ομάδα είναι πολύ καλή μαζί μου, οπότε όλα αυτά συνηγορούν στο να προσαρμοστώ γρήγορα».

– Σε σύντομο χρονικό διάστημα πήρες χρόνο συμμετοχής ως αμυντικός χαφ αλλά λόγω ανάγκης στο δεύτερο αγώνα με τον Ηρακλή χρησιμοποιήθηκες και ως κεντρικός αμυντικός. Την προσεχή Κυριακή οι επιλογές της τεχνικής ηγεσίας για τη συγκεκριμένη θέση είναι περιορισμένες. Είσαι έτοιμος ν» ανταποκριθείς αν σου ζητηθεί κάτι τέτοιο;

«Κι εγώ το ξέρω πως υπάρχει ανάγκη στο κέντρο της άμυνας, πάντα μπορώ να παίξω αλλά η κανονική μου θέση είναι αυτή του αμυντικού χαφ. Η ομάδα έχει κεντρικούς αμυντικούς αλλά ότι κι αν γίνει θα είναι απόφαση του προπονητή κι εγώ πάντα σέβομαι τις αποφάσεις της τεχνικής ηγεσίας».

– Μέχρι τώρα η ομάδα έχει αποκτήσει δυο ποδοσφαιριστές. Ο ένας Ολλανδός με σημαντική θητεία και στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Άγιαξ κι ο άλλος Βέλγος αλλά με σχεδόν όλα του τα ποδοσφαιρικά χρόνια στο ίδιο πρωτάθλημα. Είναι λογικό λοιπόν να γνωρίζεις καλά τον Μάαρτεν Μάρτενς.

«Τον γνωρίζω και μάλιστα καλά επειδή έχω παίξει πολλούς αγώνες εναντίον του όταν έπαιζε στην ΑΖ Άλκμααρ κι εγώ στον Άγιαξ. Κατά συνέπεια, έστω κι αν έχει περάσει καιρός από τότε, τον γνωρίζω καλά, μέσα κι από τις αναμετρήσεις που παρακολουθούσα και παρακολουθώ από το ολλανδικό πρωτάθλημα, γι« αυτό επαναλαμβάνω πως τον ξέρω καλά. Είναι ένας πραγματικά καλός ποδοσφαιριστής. Ήταν αρχηγός στην ΑΖ κι αυτό μαρτυρά πολλά για την ποιότητα και τις ικανότητές του. Είναι κλασικό »10«άρι, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ και με τις πάσες του αλλά εξίσου και στο σκοράρισμα. Βλέποντάς τον στον αγώνα με τον Ηρακλή δεν είδα μεγάλες διαφορές αλλά ήρθε σε μια νέα ομάδα οπότε πρέπει κι αυτός να προσαρμοστεί. Για να δείξει κι αυτός τις πραγματικές του δυνατότητες χρειάζεται χρόνο, για να μπορέσει να επανέλθει στα δικά του επίπεδα απόδοσης και νομίζω πως σε λίγους αγώνες θα δείτε τον γνήσια, μεγάλο Μάρτενς».

– Ανάμεσα στο τί λέει και στο τί κάνει κάποιος είναι βέβαιο πως το βάρος πέφτει στις πράξεις. Αναφέρθηκες στη γρήγορη προσαρμογή σου αλλά κρίνοντας από τις προσωπικές σου δημοσιεύσεις ίσως η κατάσταση να είναι ακόμη πιο θετική σε σχέση και με την πόλη. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται …

«Σωστά, έτσι είναι κι αυτό γιατί δεν πρέπει να προσαρμοστείς μόνο στα δεδομένα της ομάδας, αλλά και στ» αντίστοιχα της τοπικής κοινωνίας, της αντίστοιχης κουλτούρας, του κόσμου. Μάλιστα νομίζω πως ίσως αυτό να είναι και το πιο σημαντικό. Να προσπαθείς να καταλαβαίνεις τον κόσμο εδώ και να βρίσκεις κοινούς τόπους συζήτησης με όλους».

– Την Κυριακή στην Τούμπα σας περιμένει ο αγώνας με αντίπαλο τη Βέροια. Σε τί κατάσταση βρίσκεται η ομάδα;

«Νομίζω πως η ομάδα στο πλέον πρόσφατο αγώνα παρουσιάστηκε καλύτερη από τις αναμετρήσεις που προηγήθηκαν και θαρρώ πως πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγό για τη συνέχεια. Καταθέσαμε μπόλικο πάθος στον αγωνιστικό χώρο κι όπως είδατε δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ ενώ πετύχαμε και αρκετά. Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε ανάλογα, να διατηρούμε τη συγκέντρωσή μας επί ενενήντα λεπτά. Έχουμε καλή ομάδα», κατέληξε ο Ολλανδός μέσος του «Δικεφάλου».